JEDAN OGROMAN APLAUZ ZA OVE DIVNE MLADE LJUDE! Njihov doprinos tokom vanrednog stanja NIPOŠTO NE SME DA SE ZABORAVI
Zaposleni i volonteri Crvenog krsta, Foto: BETA

pohvale

JEDAN OGROMAN APLAUZ ZA OVE DIVNE MLADE LJUDE! Njihov doprinos tokom vanrednog stanja NIPOŠTO NE SME DA SE ZABORAVI

Crveni krst Srbije osnovan je među prvim društvima u svetu

Objavljeno:

Povodom 8. maja, Svetskog dana Crvenog krsta,predsednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović uputio je zahvalnost svim volonterima, partnerima i zaposlenima koji su od početka epidemije pokazali veliki trud, humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost širom zemlje.

Radovanović je poručio da je Crveni krst još jednom pokazao snagu jer je odreagovao kao sistem u kome svi činioci imaju veliki i pođednaki značaj, te istakao da su se vanrednim znanjem, zalaganjem i prethodnim obukama brzo identifikovale ugrožene grupe i pravci delovanja u borbi sa virusom.

"Ono što nam je bilo najvažnije od samog početka je samozaštita volontera, profesionalno zaposlenih i korisnika. I u tome smo uspeli, nemamo informaciju da je i jedan volonter i profesionalno zaposleni oboleo od Kovid -19 infekcije tokom humanitarnog rada", poručio je Radovanović u saopštenju za javnost.

On je dodao da se usled vanrednih okolnosti Svetski dan Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca neće obeležiti na tradicionalan način, napominjujući da ovogodišnji slogan Bez obzira ko si i gde se nalaziš-mi odgovaramo na svačiji poziv za pomoć na najbolji način oslikava karakter posla koji se obavlja od početke krize.

Radovanović je uz poruku Međunarodne federacije, pozvao na aplauz za sve naše volontere i zaposlene širom sveta.

Međunarodni komitet Crvenog krsta osnovan je 1863. godine stvarajući najveći međunarodni humanitarni pokret koji se širio i rastao, a Crveni krst Srbije osnovan je među prvim društvima u svetu, 13 godina kasnije.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.