TRKA ZA INDEKS OD 24. JUNA: Beogradski univerzitet objavio uslove prijemnog za nove brucoše
Objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta ovog Univerziteta, planirano je do 13. jula, Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile

RASPISAN KONKURS

TRKA ZA INDEKS OD 24. JUNA: Beogradski univerzitet objavio uslove prijemnog za nove brucoše

Objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta ovog Univerziteta, planirano je do 13. jula

Objavljeno:

Beogradski univerzitet raspisao konkurs za upis na fakultete pri toj ustanovi za novu školsku godinu. Prema kalendaru upisa, prijava kandidata za osnovne akademske studije počinje od 24. juna, dok će prijemni početi da se održavaju od 29. juna do 5. jula.

Nakon sednice Univerzitetske komisije za upis Univerziteta u Beogradu, održane u četvrtak 30. aprila, raspisan je Konkurs za upis na studijske programe svih vrsta i nivoa studija na Univerzitetu, koji će se upisivati u školsku 2020/21.

foto: Printscreen

Na konkursu je dostupno ukupno 364 studijska programa osnovnih akademskih, integrisanih akademskih, master akademskih, specijalističkih akademskih, doktorskih akademskih studija, kao i osnovnih strukovnih i specijalističkih strukovnih studija.

Ipak, kada je reč o budžetskim mestima, sa Univerziteta napominju da Vlada Republike Srbije nije donela Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu studijskih programa koji se finansiraju iz budžeta za visokoškolske ustanove čiji je osnivač Republika za školsku 2020/2021. godinu. Ukoliko mesta na budžetu ne budu odobrena, dodaće se broju samofinansirajućih studenata.

foto: Printscreen

Prema planu prijavljivanje kandidata za prvi upisni rok biće od 24. do 28. juna 2020. godine prema rasporedu. Liste prijavljenih biće istaknute najkasnije 28. juna 2020. godine. Samo polaganje prijemnog ispita održavaće se u periodu od 29. juna do 5. jula. Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 6. jula do 16 časova na preliminarnoj rang-listi. Primedbe na preliminarnu rang-listu kanidati će moći da prilože 36 sati od objavljivanja, a Komisija za upis doneće rešenje po žalbi najkasnije do 9. jula u 10 časova. Žalbe na rešenje Komisije podnose se dekanu najkasnije 10. jula do 10 časova, a dekanov odgovor će se morati da bude dostavljen u roku od 24 sata od prijema žalbe.

foto: Printscreen

Objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta ovog Univerziteta, planirano je do 13. jula, a upis od 13. do 17. jula. Najkasnije 18. jula fakulteti će morati da dostave izveštaj o upisanim studentima i slobodnim mesta za drugi upisni rok.

Prijava za drugi upisni rok planiran je 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog 4. i 5. septembra. Rezultati moraju biti objavljeni najkasnije 6. septembra, a upis kandidata mora biti završen 15. septembra.

Kako je ranije najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, svi fakulteti u Srbiji počeće da rade od 15. maja, a na osnovu dosadašnjih razgovora sa visokoškolskim institucijama prijemni se planira kao i prošlih godina. Zatrežani su i preporuke Instituta za javno zdravlje „Batut“ šta je sve neophodno da ustanove ispoštuju kako bi boravak u njima bio bezbedan.

foto: Printscreen

Inače, kada je reč o interesovanju za smerove, Psihologija, Integrisane studije stomatologije, Informatika, Informacioni sistemi i tehnologije, Menadžment i organizacija, Medicina, Logopedija, Softversko inženjerstvo, Farmacija i Fizičko vaspitanje i sport predstavljaju 10 najtraženijih studijskih programa na Beogradskom univerzitetu. To je potvrdio izveštaj univerzitetske komisije za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i osnovnih strukovnih studija u školskoj 2019/2020. godini.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.