LONČAR: Prva ustanova koja će biti vraćena u normalu biće Institut "Banjica"
Zlatibor Lončar, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

reč minstra

LONČAR: Prva ustanova koja će biti vraćena u normalu biće Institut "Banjica"

- Lično ću pokrenuti inicijativu da lekari koji su učestvovali u borbi protiv ove bolesti, infektolozi, anesteziolozi, epidemiolozi... dobiju vanredno akademsko unapređenje, iz docente u profesore - rekao je Lončar

Objavljeno:

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar sastao se sa zdravstvenim radnicima, predstavnicima ustanova koje zbrinjavaju Covid-19 pacijente u našoj zemlji i predstavnicima reprezentativnih sindikata u zdravstvu.

Tema sastanka bila je nastavak aktivnosti u cilju uspešnog okončanja epidemije kao i priprema zdravstvenih ustanova za vraćanje u normalan režim rada.

Ministar zdravlja zahvalio je svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti u zbrinjavanju pacijenata tokom epidemije COVID-19. Ministar je istakao je da je neophodno zadržati maksimalnu pažnju i u narednom periodu, kako bi se epidemija okončala po planu i bez pogoršanja epidemiološke situacije.

Dogovoreno je da sve kovid bolnice nastave da primaju pozitivne pacijente, a da prva ustanova koja će biti vraćena u normalan režim rada biti Institut za ortopediju "Banjica".

Ministar Lončar istakao je i to da je neophodno da se posebna pažnja posveti pacijentima na dijalizu, a da se sve liste čekanja ažuriraju i pripreme za period nakon epidemije.

- Lično ću pokrenuti inicijativu da lekari koji su učestvovali u borbi protiv ove bolesti, infektolozi, anesteziolozi, epidemiolozi... dobiju vanredno akademsko unapređenje, iz docente u profesore. A da mladim stručnjacima, mladim specijalistima koji su se pokazali tokom pandemije pomognemo da idu na doktorske studije - istakao je Lončar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.