EPISKOP KRUŠEVAČKI DAVID POBEDIO KORONU! Otpušten je iz KBC Zemun, OVO JE NJEGOVA PORUKA ZA SVE VERNIKE
1. maja otpušten iz KBC Zemun, Foto: Printscreen

DOBRA VEST

EPISKOP KRUŠEVAČKI DAVID POBEDIO KORONU! Otpušten je iz KBC Zemun, OVO JE NJEGOVA PORUKA ZA SVE VERNIKE

Ovom prilikom, dodaje vladika, iskazuje se neizmerna blagodarnost „našim Preosvećenim ocima i svima Nadležnim ekselencijama i pregaocima koji su osmislili naše zdravstveno ukrepljenje

Objavljeno: 09:51h

Njegovo preosveštenstvo episkop kruševački David oglasio se saopštenjem na zvaničnom sajtu Eparhije Kruševačke prvi put nakon povratka sa lečenja iz KBC Zemun. Vladika je jedan od 148 uspešno izlečenih pacijenata iz Rasinskog okruga.

- Blagodareći našoj iskrenoj braći u Hristu mi smo se rado i slobodno podvrgli testu na virus Kovid-19. Prvi test je pokazao pozitivan nalaz (subota 25. aprila 2020). Zato smo sanitetskim vozilom prebačeni iz Kruševca u Zemun (KBC). Drugo i treće naše testiranje (28. i 30. aprila) doneli su negativan nalaz. U četvrtak 30. aprila, naš „prinudni odmor“ (humoristična dosetka jednog od naših lekara) praktično i terapeutski bio je završen, i mi smo 1. maja otpušteni iz KBC Zemun i vraćeni u Kruševac - navodi se u saopštenju koji potpisuje Episkop kruševački David (Perović).

Ovom prilikom, dodaje vladika, iskazuje se neizmerna blagodarnost „našim Preosvećenim ocima i svima Nadležnim ekselencijama i pregaocima koji su osmislili naše zdravstveno ukrepljenje, našim junačnim i vrlim lekarima, medicinskom osoblju i podvižnicima narodnog zdravlja, i opet zahvalnost za njihova bdenja nad svima nama u periodu pandemije“.

Iste reči upućene su i “Episkopu remezijanskom Gospodinu Stefanu, Vikaru Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Gospodina Gospodina Irineja, koji je ovlastio sveštenika, oca Nenada da posluži našim potrebama u bolničkim uslovima“, kao i “Svoj svojoj braći, sestrama i prijateljima u Hristu koji su ispoljili ljubav, saosećanje i milost prema nama“ i “onom malenom, ali značajnom delu medijskih glasila koji je pokazao pažljivost u izveštavanju o našoj peripetiji“.

- Poštujući kao i dosad sve propisane mere bezbednosti, svoje i svih drugih oko nas, i još se držeći saveta naših čovekoljubivih lekara: kako da se tokom nekoliko narednih dana po našem povratku sa „prinudnog odmora“ što bolje ukrepimo za predstojeće nam pastirske podvige, mi izjavljujemo:

Opet ćemo i opet mi obletati oko Svete Trpeze kao prorok David oko Kovčega Zaveta, opet ćemo se radovati dobrovoljnom dolasku naše verne duhovne dečice u hramove i njihovom molitvenom prisustvu, i naravno, opet ćemo ih pozivati da sa verom, nadom i ljubavlju prilaze Čaši večnoga Života! Radi sjedinjenja sa Presvetim Telom i sa Prečasnom Krvlju Živoga Gospoda našega Isusa Hrista, Iscelitelja i Lekara duša i tela naših! Amin! - saopštio je, a navodi Informer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.