NOVA ŽRTVA KORONE MEĐU LEKARIMA: Umrla dr Snežana Veljković!
Foto: Happy

STRAŠNO

NOVA ŽRTVA KORONE MEĐU LEKARIMA: Umrla dr Snežana Veljković!

Ova rođena Nišlijka je dala veliki doprinos medicini i istoriji - prošle godine priredila je knjigu "Kazivanja lekara o Velikom ratu" Branislava Dimitrijevića

Objavljeno: 09:28h

U Beogradu je posle borbe sa koronavirusom preminula dr Snežana Veljković.

Ova rođena Nišlijka je dala veliki doprinos medicini i istoriji - prošle godine priredila je knjigu "Kazivanja lekara o Velikom ratu" Branislava Dimitrijevića.

Svoja interesovanja nije samo svodila na sudsku medicinu, već se godinama uporedno bavila i istorijom medicine, kojoj se poslednjih godina svog života posvetila. Bila je jedan od najaktivnijih članova Sekcije za istoriju medicine Srpskog lekarskog društva (SLD) i neumorno je istraživala period Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, piše portal Srpska istorija.

Dr Snežana Veljković rođena je u Nišu, a studije medicine završila je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Po završetku studija radila je u Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu. Sudska medicina ju je bila privlačila na jedan poseban način i logično je bilo da upravo i završi specijalizaciju iz sudske medicine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srpska istorija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.