BEZ OVE 2 STVARI NEĆETE MOĆI DA UĐETE U AUTOBUS OD 8. MAJA! Ovo su nova pravila funkcionisanja javnog prevoza
GSP, ilustracija, Foto: Beta/Miloš Miškov

važno

BEZ OVE 2 STVARI NEĆETE MOĆI DA UĐETE U AUTOBUS OD 8. MAJA! Ovo su nova pravila funkcionisanja javnog prevoza

Autobusi će biti detaljno očišćeni na kraju svakog dana, a na okretnicama će biti dezinfikovani rukohvati, ulazi i sedišta

Objavljeno:

Beograđani će od 8. maja ponovo moći da koriste usluge javnog prevoza, a u prvoj fazi to će biti omogućeno samo zaposlenima. Oni će, kako nam je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na ulasku u vozilo javnog prevoza morati da pokažu redaru mesečnu bus plus karticu za zaposlene i biće u obavezi da nose masku.

Ulaz će biti dozvoljen samo na prednja vrata, a vozila će biti popunjena do 40 odsto kapaciteta, tako da neće biti moguće da putnici sede jedan do drugog.

- Važno je istaći da se prevoz vraća po fazama i da ovo nije potpuni povratak na rtežim pre izbijanja pendemije koronavirusa. Sve činimo po odlukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i u skladu sa popuštanjem mera i mi ćemo omogućiti drugim korisnicima uslugu javnog prevoza, najpre studentima i đacima, pa tek na kraju penzionerima - kaže Vesić.

Autobusi će biti detaljno očišćeni na kraju svakog dana, a na okretnicama će biti dezinfikovani rukohvati, ulazi i sedišta.

- Vozači će biti potpuno izolovani i neće biti u kontaktu s putnicima, koji svoje bus plus kartice mogu da plate samo na trafikama - dodao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.