U OVOM DOMU ZA STARA LICA PREMINULO JE VEĆ 43 KORISNIKA OD KORONE! Ovo je najcrnja tačka u Srbiji
Starica / Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

tuga

U OVOM DOMU ZA STARA LICA PREMINULO JE VEĆ 43 KORISNIKA OD KORONE! Ovo je najcrnja tačka u Srbiji

Pre samo tri dana dr Darija Kisić Tepavčević iznela je podatak da je oko 30 štićenika doma za stare iz Niša preminulo, a danas je taj broj došao na 43 korisnika...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije posle sastanka sa kineskim lekarima, kratko je prokomentarisao epidemiološku situaciju u Srbiji, koju je okarakterisao kao dobru, međutim podelio je i jedan ne tako dobar podatak.

Naime, iz Gerontološkog centra u Nišu preminule su čak 43 osobe zaražene korona virusom.

- Stariji ljudi umiru i to je najveća muka. Sa ovim noćas smo imali 43 preminulih. Da nema tog Gerontološkog centra, pogledajte kakvi bi nam rezultati bili - rekao je Vučić.

Podsećamo, pre samo tri dana dr Darija Kisić Tepavčević iznela je podatak da je oko 30 štićenika doma za stare iz Niša preminulo, a danas je taj broj veći za čak 13 osoba.

Ona je tada rekla i da su dva scenarija uzrok su prodora korona virusa u domove za stare.

- Uočavamo iste obrasce ponašanja u svim ovim ustanovama, gde je potvrđeno prisustvo ovoga virusa, još jednom ponavljamo da je to nešto što je apsolutno moglo i trebalo da se spreči. S obzirom na to da su to korisnici koji uglavnom ne napuštaju ustanove moguća su dva scenarija: ili da je bila neka poseta koja je bila očigledno nedozvoljena ili se radilo o osobama koe su zaposlene u toj instituciji, treće mogućnosti nema. A obično istraživanjem se utvrdi čitav niz potencijalnih ponašanja koja su mogla da budu faktor rizika - rekla je Tepavčević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.