CIFRA JE 269.000 PROŠLE GODINE, POTENCIJAL JE VELIKI: Vučić posle sastanka sa Čen Bo
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

JOŠ DOBRUH VESTI

CIFRA JE 269.000 PROŠLE GODINE, POTENCIJAL JE VELIKI: Vučić posle sastanka sa Čen Bo

Predsednik je izneo podatak da je 2016. godine, do tog trenutka sa najvećim brojem kineskh turista, zabeleženo gotovo 43.000 noćenja

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razmišlja da Er Srbija u narednom periodu, uz podršku Kine, uvede let za tu zemlju, kao i da nam je cilj da, uz dobar program, plan i kampanju u Kini, privučemo još kineskih turista i dostignemo brojku od pet miliona noćenja.

Vučić je to rekao nakon sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo, sa kojom je, kaže, razgovarao i o dolasku većeg broja kineskih turista u Srbiju.

Srbija je zbog svog prijateljskog odnosa prema Kini, veoma popularna u toj zemlji i mi razmišljamo da i Er Srbija u narednom periodu, uz podršku Kine, uvede let, da razgovaramo o tome, rekao je Vučić.

Predsednik je izneo podatak da je 2016. godine, do tog trenutka sa najvećim brojem kineskh turista, zabeleženo gotovo 43.000 noćenja.

Prošle godine, zabeleženo je 269.000 noćenja, a mi msilimo da možemo da obezbedimo, i uz dobar program, plan i kampanju u Kini, da imamo pet miliona noćenja. Ne možemo odmah, ali smo sigurno da možemo da višestruko uvećamo naše brojeve, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da su Kinezi u Srbiji uvek dobrodošli, i da bi to dramatično ojačalo naš hotelijerski, turistički sektor ekonomije.

“Time bismo mnogo toga mogli da uradimo u budućnosti. Time bi Kinezi još bolje upoznali Srbiju i mogli bismo da pravimo saradnju i po drugim pitanjima, u nauci, veštačkoj inteligenciji, robotici, rekao je Vučić.

Istakao je da je veoma zadovoljan razvojem odnosa Srbije i Kine.

Zahvalan sam za naše prijateljstvo. Molim Vas da prenesete srdačne pozdrave predsedniku Kine Si Djinpingu, da ga ovde očekujemo. Hvala za sve rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso,rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.