TEODORA IZ BEOGRADA NAPISALA SASTAV USAMLJENI USKRS: Nad rečima učenice drugog razreda ćete zaplakati!
Osnovci, Foto: Profimedia

za svaku pohvalu

TEODORA IZ BEOGRADA NAPISALA SASTAV USAMLJENI USKRS: Nad rečima učenice drugog razreda ćete zaplakati!

Obavezni pročitajte

Objavljeno:

"Usamljeni Uskrs", naslov je sastava Teodore Popović, učenice drugog razreda OŠ "Vlada Aksentijević" iz Beograda , koji je rasplakao njene bake i deke, a i zaista je teško ostati ravnodušan nad iskrenim rečima jedne devojčice koja ovaj veliki praznik zbog epidemije korona virusa nije mogla da provede sa onima koje najviše voli.

- Sastav na temu "Usrks u mojoj porodici" bio je domaći zadatak iz srpskog jezika. Baš tog dana kada je učiteljica poslala temu, ona i njena mlađa sestra povele su razgovor u kome konstatuju da ovaj Uskrs neće provesti sa bakama i dekama, kako to je to običaj u našoj porodici. To ih je rastužilo, a onda je Teodora taj njihov razgovor i ono što je posle usledilo iskoristila za priču - kaže njen otac Srđan.

Roditelji su tako i uradili, a onda je stiglo novo iznenađenje - u konkurenciji mlađih školskih uzrasta upravo je Teodora svojim sastavom osvojila prvo mesto.

- Iskreno, nismo očekivali, jer je jednostavno samo napisala ono što joj se dogodilo, ali je izgleda to napisala na pravi način - ponosan je njen otac, koji dodaje da zaslugu ima i njena učiteljica Slavena Nedeljkovć, koja je i predložila da se sastav pošalje na konkurs.

Njen sastav prenosimo u celosti:

Usamljeni Uskrs

Veče pred Uskrs, moja sestra Iris i ja odjednom smo se setile da ovaj put za praznike nećemo ići kod baka i deka zbog korona virusa.

A baka Branka najbolje ukrašava jaja! I uvek nam kupi puno slatkiša.

I kod baka Stoje nam je isto lepo, jer dolaze svi: moja tetka, sestre i još puno rođaka koje ja puno volim. Svi se okupimo, ručamo zajedno i mnogo nam je lepo.

“Sutra ćemo biti kod kuće, samo mi, nas četvoro”, pomislile smo Iris i ja.

Svanulo je Uskršnje jutro. Mama je spremila doručak, a nas dve smo svečano postavile sto. Bilo je tu puno ukusne hrane. Svi smo se kucali jajima i jeli čokoladne zeke i tortu u obliku jajeta.

Bilo nam je lepo, ali sam mami rekla: “Mama, ovo je usamljeni Uskrs”.

Bila sam tužna jer nismo svi zajedno. Znam da su tužni i usamljeni i moje bake i deke.

A onda smo se setili kako da ih obradujemo!

Posle večere pustili smo glasno muziku, uključili disko kuglu i napravili žurku. Mama i tata su preko video poziva pozvali bake i deke i onda smo zajedno đuskali. Svi smo bili srećni i veseli!

Ipak, jedva čekam da prođe ova korona i da budemo svi ponovo zajedno!

Teodora Popović, II 2

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.