OVO MESTO U SRBIJI JE VELIKO ŽARIŠTE KORONE: Ugrožena su i sela, POMOĆ STIŽE, ALI POSTOJI VELIKI PROBLEM
Pacijent na lečenju, Foto: EPA / YANNIS KOLESIDIS

kritično

OVO MESTO U SRBIJI JE VELIKO ŽARIŠTE KORONE: Ugrožena su i sela, POMOĆ STIŽE, ALI POSTOJI VELIKI PROBLEM

Najviše zaraženih je u urbanom delu opštine, ali i u gusto naseljenim selima kao što su Orašje, Stajkovice i Ladovica

Objavljeno:

Opština Vlasotince napraviće sa Institutom za javno zdravlje u Nišu i Zavodom ja javno zdravlje u Leskovcu plan za borbu protiv širenja virusa korona u tom mestu, kaže komandant Štaba za vanredne situacije Ivan Stanković.

Štab je juče uputio dva zahteva republičkom Kriznom štabu zbog zabrinutosti da Vlasotince postaju novo žarište, a s obzirom da je u poslednjih nekoliko dana udvostručen broj zaraženih.

Odgovor je stigao sa sugestijom da opština Vlasotince sa instituima u Nišu i leskovcu i lokalnim Domom zdravlja sačini plan za borbu protiv širenja virusa.

- Zajedničkim snagama ćemo uspeti da obezbedimo efikasnu borbu i sprečimo širenje ove zarazne bolesti - rekao je Stanković.

Ranije danas zamenik komadanta Štaba Boško Stančić rekao je da je juče na području Vlasotinca bilo 72 pozitivnih na virus korona, a u međuvremenu, dodaje, urađeni su testovi za još 51 osobu za koje se sumnja da imaju virus.

Pojedini pacijenti iz Vlasotinca smešteni su u Opštu bolnicu u Leskovcu, dok su teži slučajevi poslati u KC Niš.

Najviše zaraženih je u urbanom delu opštine, ali i u gusto naseljenim selima kao što su Orašje, Stajkovice i Ladovica.

Stančić je rekao da je među zdravstvenim radnicima u tom mestu troje bilo poztivno na virus krona, od kojih se dvoje i dalje na lečenju, dok je jedan otpušten iz bolnice.

- Imamo podatak i da je u preduzeća Maša impeks obavljeno testiranje 12 radnika od kojih je sedam pozitivno, a za dvoje se čekaju rezultati. Zbog toga je Zavod za javno zdravlje Leskovac naložio odlazak u samoizolaciju svih 36 radnika iz jedne od četiri hale, te je taj pogon zatvoren - rekao je Stančić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.