OD OVOG LEKARA JE UČIO DOKTOR STEVANOVIĆ: Njegov život je kao film, a jedna stvar je neverovatna! (VIDEO)
Doktor Stevanović imao je dobrog učitelja, Foto: Printcsreen

mentor

OD OVOG LEKARA JE UČIO DOKTOR STEVANOVIĆ: Njegov život je kao film, a jedna stvar je neverovatna! (VIDEO)

Smatram da se doktor Stevanović odlično snašao u situaciji koja nas je zadesila- kaže Milan Šašić

Objavljeno:

Dr Milan Šašić, profesor infektolog i neuropsihijatar, jedan od lekara koji je 1972. godine, kao najmalđi doktor Infektivne klinike u Beogradu lečio pacijente zaražene variolom verom u karantinu u motelu "Hiljadu ruža", a koji je kasnije postao profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu bio je profesor doktortu Goranu Stevanoviću koji se danas nalazi na mestu načelnika Infektivne klinike u Beogradu.

Među studentima koji su slušali moja predavanja na Medicinskom fakultetu bili su doktor Stevanović i doktorka Milošević. Kasnije smo i radili zajedno. Smatram da su izvrsni lekari i da se svaka njihova izjava ili mišljene može se smatrati vrlo pouzdanim i naučno utemeljenim - rekao je za portal SrbijaDanas.com doktor Šašić.

On nam je ispričao da Stevanović nije bio samo njegov student, nego da su i zajedno radili nakon što je doktor, koji se danas nalazi među prvima na "frontu" u borbi protiv korone, završio studije.

- Smatram da se doktor Stevanović odlično snašao u situaciji koja nas je zadesila. Stevanović je uvek bio ekstra klasa u svakom pogledu. Svaka njegova izjava se može smatrati vrlo pouzdanom i utemeljenom, a to isto važi i za doktorku Milošević.

Da i doktor Stevanović ima lepo mišljenje o profesoru Šašiću govori kratka poruka koju je portal SrbijaDanas.com dobio od njega, na pitanje u kakvom sećanju mu je ostao.

- Profesor Šašić je divan čovek i izuzetan stručnjak. On je i veliki i nesebični učitelj. Iz velikog postovanja prema profesoru Šašiću vam šaljem ovaj kratak odgovor. Za duži komentar zaista nemam vremena - rekao nam je doktor Stevanović.

Ko je doktor Milan Šašić?

Doktor Šašić bio je među tri lekara koji su 1972. godine u motelu "Hiljadu ruža" gde je bio karantin za obolele od variole vere, lečili obolele. A on je sa tada svojih 30 godina je bio najmlađi lekar Infektivne klinike u Beogradu ​koji je lečio pacijente zaražene variola verom u bivšoj Jugoslaviji. Šašić je u svojoj karijeri bio i profesor na medicinskom fakultetu u Beogradu.

- U prvi mah sam se uplašio, ali kasnije sam postao ravnodušan. Verovao sam da neću da se zarazim, jer sam bio vakcinisan protiv velikih boginja, dok je bilo doktora koji su odbijali da uzmu slušalice u ruke od straha od bolesti. Moja porodica je to sve prihvatila, tada nisam bio oženjen, ali sam imao devojku koja je hrabro dolazila da me poseti u karantinu. Kasnije nam je pristigla i doktorka Ljiljana Lesić - ispričao je Šašić u jednom od ranijih intervjua. Njegov video intervju o varioli veri koji je dao ranijih godina možete pogledati na priloženom video-snimku:

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.