3 WEB KONFERENCIJA ZA PACIJENTE: Na pitanja o koronavirusu odgovaraju najeminentniji stručnjaci
Treća web konferencija, Foto: Promo

POSLUŠAJTE IH

3 WEB KONFERENCIJA ZA PACIJENTE: Na pitanja o koronavirusu odgovaraju najeminentniji stručnjaci

Svi zainteresovani mogu pratiti III web konferenciju u četvrtak 30. aprila od 9 časova na YouTube kanalu Foruma pacijenata Srbije

Objavljeno:

Forum pacijenata Srbije organizuje III web konferenciju za pacijente pod nazivom “TU SMO”, u četvrtak 30.4.2020., od 9 do 16 sati. Kao i na prethodne dve web konferencije, pacijenti će i ovog puta moći da čuju savete lekara i postave pitanja.

Hoće li nam se posle virusa COVID–19 život potpuno promeniti, da li ćemo ići ove godine na letovanje, kada će se u bolnicama uspostaviti redovan sistem rada, neka su od pitanja na koje će odgovarati:

epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović, onkolozi IORS prof. dr Dana Grujičić i dr Marijana Milović, prof. dr Lazar Popović iz onkološkog Instituta u Sremskoj Kamenici, pulmolog/alergolog doc. dr Sanja Hromiš, kardiolog KCS, prof. dr Siniša Pavlović.

Na pitanja pacijenata odgovaraće i Jovana Simanović Milovanović, direktorka sektora za lekove i farmakoekonomiju RFZO, kao i predstavnice Farmaceutske komore Srbije, mag.farm.spec. Sonja Stojiljković i mag.farm.spec. Jelena Stefanović Vojinović.

Pored njih, najavljeno je i učešće Gorice Đokić, predstavnice Udruženja za borbu protiv raka jajnika „Progovori“, kao i i predsednika Dijabetološkog saveza Srbije, Aleksandra Opačića.

“Teška vremena nose velika iskušenja i velike izazove, ali daju mogućnost za velike podvige svih nas. Danas svako vodi veliku borbu i daje svoj doprinos, koliko je u mogućnosti. Nikom nije lako, ni mojim kolegama i svim ljudima u zdravstvu koji rade danonoćno i direktno su izloženi najvećoj opasnosti. Kao lekar moram najviše da mislim na naše pacijente i one koji su najugroženiji. Nažalost svako danas u porodici ili okruženju ima nekog ko je oboleo od acijenata Srbije, koji u ovom teškim trenucima daje veliku podršku kako pacijentima tako i celokupnom zdravstvenom sistemu,“ izjavila je povodom učešća na III web konferenciji direktorka IORS, prof. dr Dana Grujičić.

foto: Promo

Na prethodne dve web konferencije učestvovalo je više od 20 renomiranih doktora, a u saradnji sa preko 30 udruženja pacijenata, realizovali smo oko 14 sati živog programa. Uoči i za vreme prve dve konferencije, stiglo nam je oko 1.200 pitanja pacijenata i članova njihovih porodica. U direktnoj komunikaciji sa doktorima nastojali smo da odgovorimo na svako postavljeno pitanje.

“Na molbu udruženja pacijenata, po prvi put na konferenciji učestvovaće predstavnik države, kao i predstavnice Farmaceutske komore Srbije, što će dodatno podići kvalitet informisanosti naših pacijenata. Potvrdu da su naše aktivnosti tokom epidemije virusa COVID-19 za pacijente bile korisne, dobijamo svakodnevno putem Facebook-a i e-mail adrese. Podigli smo jednu platformu, koja je podržana od strane struke i više od 30 udruženja pacijenata, i nastavljamo dalje u još jačem ritmu. U skladu sa tim pokušaćemo da nakon završene treće konferencije, ovaj format aktivnosti proširimo, a sve sa ciljem dalje izgradnje kapaciteta pojedinačnih udruženja, jačanju razmene iskustva među pacijentima, savetima lekara, ali i značajnijoj i kontinuiranoj komunikaciji sa zdravstvenim vlastima”, rekao je Marko Milovanović, predsednik Foruma pacijenata Srbije.

Svi zainteresovani mogu pratiti III web konferenciju u četvrtak 30. aprila od 9 časova na YouTube kanalu Foruma pacijenata Srbije, kao i na web portalu "Blica", a pitanja mogu postaviti na office@forumpacijenata.rs pre i tokom trajanja web konferencije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.