OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI U KOME OD SUTRA NEĆE BITI POPUŠTANJA MERA: Tamo je korona na vrhuncu!
Negotin, Foto: parlament.gov.rs

ZABRINJAVAJUĆE STANJE

OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI U KOME OD SUTRA NEĆE BITI POPUŠTANJA MERA: Tamo je korona na vrhuncu!

Stanje svih s koronom je stabilno, ostali se osećaju dobro i nemaju simptome...

Objavljeno:

Grad se ponosio svojom borbom sa koronavirusom, a onda se sve preokrenulo - od 40 testiranih osoba, čak 30 je pozitivno na Covid-19, od čega je 27 korisnika staračkog privatnog doma "Radost".

22. aprila u Negotinu je testirano 40 ljudi, a od toga je 30 pozitivnih, od čega je 27 korisnika staračkog privatnog doma Radost, dvoje zaposlenih i jedan vojnik, dvoje je negativno na koronavirus, a za još osmoro testiranih se čekaju rezultati.

foto: printscreen TV Prva

- Rezultati kontrolnog testiranja još nisu stigli, pozvali smo sve službe, juče popodne su obavili kontrolno testiranje na svim korisnicima, zaposlenim i dvojici pripadnika vojske, dakle obuhvaćeno je 60 ljudi kontrolnim testiranjem, odnosno testirani su svi koji su se nalazili u Domu za stare Radost - kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, za Prva TV.

Sinoć u 20 časova su završena kontrolna testiranja, koja su naložena kako bi se utvrdila istinitost prvih rezultata.

- Prva dva testa koja smo imali 21. aprila, gde su se dve radnice javile sa simptomima, rezultirala su negativnim testom, e, tad smo tražili 40 testova, došli su sutradan, odradili su, a posle toga su 32 juče pristigla, od čega 30 pozitivnih i dva negativna. Zato smo posumnjali, želeli smo da se proveri sve - objasnio je on.

foto: printscreen TV Prva

Kako je korona virus ušao u dom ako posete nisu bile dozvoljene?

- Istina je da posete nisu dozvoljene, tamo su slabo pokretna lica. U toku jučerašnjeg dana imali smo niz sastanaka gde smo pričali s ljudima čiji su roditelji korisnici, pa s radnicima, i saznali smo da se nije poštovala preporuka o petnaestodnevnom smenskom radu, to nas je uozbiljilo još više, pa ćemo danas testirati svu najužu rodbinu naših radnika u staračkom domu i gledaćemo koliko je širok krug kontakata, da ih sve nađemo i stavimo u kućnu izolaciju i dalje pratimo - objasnio je nove mere predsednik opštine.

Stanje svih s koronom je stabilno, ostali se osećaju dobro i nemaju simptome.

U Negotionu se od sutra neće primenjivati mere otvaranja frizerskih salona, teretana i ostalih objekata jer je neophodno da prvo bude utvrđena epidemiološka situacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.