GOJKOVIĆ JE OTKRIO CIFRU SMRTNOSTI OD KORONE! Celom Srbijom je momentalno zavladao muk
Foto: Printskrin/RTV Pink

IZJAVA

GOJKOVIĆ JE OTKRIO CIFRU SMRTNOSTI OD KORONE! Celom Srbijom je momentalno zavladao muk


Gojković kaže da - ako se poredimo po broju umrlih na 100.000 stanovnika sa sličnim zemljama EU - onda se vidi da smo 10 puta bolji

Objavljeno:

Srbija ima dva preminula od kovida 19 na 100.000 stanovnika, što je, na primer, 10 puta niža smrtnost nego u Švajcarskoj, izjavio je pokrajinski sekretar Zoran Gojković

- Cilj je da imamo što manje građana koji će tragično završiti od posledica obolevanja. Mi danas imamo rezultate koji su u tom segmentu među najubedljivijima, ne samo u Evropi nego i šire - rekao je Gojković odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što je Srbija danas poslala pomoć u zaštitnoj opremi Italiji i kako onda vidi kampanju koju vode pojedini mediji da naši lekari nemaju zaštitu opremu. Gojković kaže da - ako se poredimo po broju umrlih na 100.000 stanovnika sa sličnim zemljama EU - onda se vidi da smo 10 puta bolji od Švajcarske, koja ima 1.000 odsto veću smrtnost, zatim da je u Belgiji 30 puta veća smrtnost, što je 3.000 odsto više. - Takođe, u Španiji je 156 puta veća smtrtnost nego u Srbiji, a ta zemlja ima sedam puta više stanovnika nego mi u Srbiji. Italija, koja ima osam ili devet puta više stanovnika, ima 177 puta veću smrtnost nego Srbija.

ojković ističe da je to rezultat politike države Srbije i zasluga zdravstva i njenih radnika, kao i građana Srbije. - To ne može niko da ospori, mogu samo pojedinci da opovrgavaju, ali ne znam na koji način - kazao je Gojković. Naglasio je da je država Srbija od početka krize i njeno rukovodstvo uspelo da uradi sve što je neophodno za zdravstveni sistem i zdravstvene radnike i obezbedi opremu i da to upravo pokazuju rezultati. - Može svako da piše šta želi i ima komentar koji želi, ali rezultati su jasni - rekao je on.

Dodaje da su Srbi human narod i da imamo dovoljno svega i da zato možemo da pomognemo prijateljima koi su nama pomgali. Gojković podseća da je Italija veliki prijatelj države Srbije, koji nam je prvi pomogao kada smo imali poplave 2014. godine. - Prijateljstva treba ceniti, ne znam se kada će neko nekom u životu zatrebati - dodao je Gojković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.