SALE JE POSTAO PRAVI HEROJ U ČEŠKOJ: Cela zemlja priča o postupku ovog Srbina!
Sale Milosavljević, Foto: facebook

BRAVO

SALE JE POSTAO PRAVI HEROJ U ČEŠKOJ: Cela zemlja priča o postupku ovog Srbina!

Zabrinut za bezbednost stvari koje je pronašao, Sale odlučuje da odmah ode u policijsku stanicu

Objavljeno:

Srpski državljanin koji živi i radi u glavnom gradu Češke, Sale Milosavljević našao se u neobičnoj situaciji.

Preciznije - ta situacija kao da je pronašla njega. Srbin se našao u situaciji da bude heroj dana i iskoristio je na opšte čuđenje čeških policajaca.

Naime, dok se u Pragu vraćao iz nabavke u lokalnoj prodavnici, na jednoj od kupa je ugledao žensku torbicu, ali vlasnice nigde nije bilo na vidiku! Kako kaže u samom videu, Sale je u torbici zatekao novac, dokumenta i skupocen telefon i zaključio da ju je vlasnica zasigurno zaboravila ili izgubila.

foto: facebook

Zabrinut za bezbednost stvari koje je pronašao, Sale odlučuje da odmah ode u policijsku stanicu.

"Tu sam, ispred policijske stanice. Idemo da vratimo ovo. Možda je ovo nekome poslednji novac", objašnjava Sale na Fejsbuk videu. Uskoro dolazi do nekoliko policajaca, kojima predaje izgubljene stvari i koji deluju vidno prijatno iznenađeni i zahvalni na ovom gestu.

"Samo zamisliš da je to tvoja devojka, sestra. Izgubila je nov telefon, da ne pričam koliko smo svi postali zavisni od društvenih mreža. Koliko telefon znači. Pare da i ne pominjem. Možda su joj to zadnje pare, a treba nekom za život. Zamisliš koliko bi stresa pretrpela i nerviranja. Ja verujem da bi i vi svi isto uradili. A nema ništa vrednije za mene nego vratiti osmeh na lice nekome ko ga je izgubio i kome se učinilo da su sve lađe potonule", rekao je Milosavljević u videu.

foto: Sale Milosavljevic Facebook

Na pitanje šta je bilo presudno da sve snimi, bio je iskren.

"Znate, mislim da nam u ovom moru loših vesti stvarno treba da čujemo nešto dobro. Neka se zna da u Srbiji ima poštenih ljudi, neka se zna da je Srbin u stranoj zemlji našao veliki novac, a da nije uzeo ni krunu", poručio je za "Blic" pošteni nalazač.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.