VIRUS POPUŠTA U VOJVODINI: Ipak, zbog korone je na snazi JEDAN VAŽAN APEL
Novi Sad, Foto: Luka Stojanović

budimo odgovorni

VIRUS POPUŠTA U VOJVODINI: Ipak, zbog korone je na snazi JEDAN VAŽAN APEL

I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od korone, na građane se apeluje da nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno

Objavljeno:

Pokrajinski krizni štab je saopštio da je ukupan broj pacijenata zaraženih virusom korona u Vojvodini i dalje u padu, te da se tako u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od te infekcije trenutno leči 81, a u Opštoj bolnici u Pančevu 115 pacijenata.

Među obolelima od virusa korona koji su hospitalizovani u KC Vojvodina, na mehaničkoj ventilaciji se nalazi devetoro, a u Opštoj bolnici u Pančevu jedan pacijent.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 Novosadskog sajma, predviđenoj za lečenje obolelih sa lakom kliničkom slikom infekcije COVID-19, smešteno je 90, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Junakoviću Apatinu 45 pacijenata.

- I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od korone, na građane se apeluje da nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve osnovne mere predostrožnosti, poput strogog poštovanja socijalne distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i upotrebe dezinfekcionih sredstava - apeluju iz Kriznog štaba.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvoren je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 - 19819

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.