EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ IPAK NIJE TOLIKI OPTIMISTA: Vanredno stanje ne ukidati pre 1. maja, OVO ZAVISI OD SVIH NAS
Epidemiolog Branislav Tiodorović, Foto: Youtube printscreen/IZMEĐU REDOVA

realno

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ IPAK NIJE TOLIKI OPTIMISTA: Vanredno stanje ne ukidati pre 1. maja, OVO ZAVISI OD SVIH NAS

Tiodorović je naglasio da dalji tok pandemije apsolutno zavisi od ponašanja gradjana

Objavljeno:

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da se pre 1. maja ne može govoriti o ukidanju vanrednog stanja, a da će nakon tog datuma procenom poslednje nedelje aprila slika pandemije biti jasnija."Preduslov za tako nešto bi bilo znatno smanjenje broja obolelih, nastavak ovog trenda opadanja pozitivnih, ali da i sami vidimo da gradjani poštuju propisane mere, nose zaštitne maske, drže distancu, ne okupljaju se", kazao je Tiodorović za današnji "Blic".

Istakao je da se u poslednjoj nedelji aprila očekuje pad broja oboljevanja, ali je da i pored ublažavanja mera gradjani moraju da budu svesni da će ova nedelja biti problematična.

Rekao je da se zdravstveni sistem Srbije "uprkos jakim udarcima" odlično drži i da je zemlja daleko od bilo kakvog lošeg scenarija.

Tiodorović je naglasio da dalji tok pandemije apsolutno zavisi od ponašanja gradjana i da se nada da će kroz brze testove imati jasniju sliku o kolektivnom imunitetu.

"Pokrećemo projekat, to su velika istraživanja, kada ćemo na reprezentativnom uzorku, koji obuhvata analizu odredjenog broja ljudi iz svih krajeva zemlje, imati jasnu sliku imamo li taj stečeni kolektivni imunitet, da li možda neko preležao a nije imao simptome, ili je imao one blage", obrazložio je Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.