KADA ĆEMO MOĆI NA LETOVANJE, MORE ILI BAZENE: Konačno objavljena vest koju pola zemlje čeka
Letovanje / Ilustracija, Foto: Profimedia

OVO SVI ČEKAJU

KADA ĆEMO MOĆI NA LETOVANJE, MORE ILI BAZENE: Konačno objavljena vest koju pola zemlje čeka

On je kazao da što se tiče granica one nisu zatvorene, ali da je zabranjeno kretanje, te da se one mogu preći bez vozila

Objavljeno:

Na redovnoj konferenciji za medije povodom situacije vezane za epidemiju korona virusa u Srbiji epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da će otvaranje granica, bazena, kupališta poput Ade Ciganlije ali i preporuke za letovanje van granica naše zemlje zavisiti isključivo od epidemiološke situacije u našoj državi.

On je kazao da što se tiče granica one nisu zatvorene, ali da je zabranjeno kretanje, te da se one mogu preći bez vozila.

- To svakako ima veze sa ukidanjem vanrednog stanja, to ima veze sa državom - rekao je Kon.

Kada su u pitanju bazeni i javna kupališta, Kon je rekao da tako nešto isključivo zavisi od situacije u Srbiji i nadzora struke.

- Zavisi od naše situacije u zemlji, ako imamo potpuno mirnu situaciju dozvolićemo ono što se dozvoljava u normalnim uslovima. Bez obzira na to što virus može da tinja, jer tinja nekada i grip bez našeg znanja, pa niko ne sprovodi posebne mere - rekao je dr Kon.

On je rekao i da se drži ličnog stava kada je letovanje van granica Srbije u pitanju, a to je da se najsigurnije oseća u svojoj državi.

- Sve više kolega misli kao ja, zašto biste na bilo koji način rizikovali jer na destinaciju na koju bi otišli dolaze ljudi iz različitih krajeva sveta. Ukoliko idete u okviru naše zelje to je drugačije. I ja se lično najbezbednije osećam kod kuće. Da li će to biti na nivou neke preporuke, videćemo. Uostalom letovanje u Srbiji ima veze i sa ekonomijom i neke zemlje se takve preporuke drže i zvanično - rekao je Kon i dodao da se takva opcija smatra vrlo opravdano i logično.

- Bolje je u ovom trenutku komunicirati tako nego da neko napravi sve planove pa se oni izjalove. Nalazimo se u takvom periodu kada je takva komunikacija sa javnošću nužna.

Nama je jako bitno da je situacija sve bolja. Broj zaraženih će padati, kao i broj obolelih na respiratoru. Kada budemo imali prve dane bez onih na respiratoru i bez smrtnih ishoda, tada ćemo biti slavljenici - sada nismo. Sve dok postoji mogućnost povratka epidemije moramo biti mnogo oprezni - zaključio je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.