KORONA KAPITULIRALA U LUČANIMA: Danas ovde NEMA ZARAŽENIH, troje uspešno izlečeno
Svakodnevno je vršeno zasipanje ulica, trotoara, javnih površina i objekata, Foto: RINA

ZAHVLJAJUĆI DISCIPLINI

KORONA KAPITULIRALA U LUČANIMA: Danas ovde NEMA ZARAŽENIH, troje uspešno izlečeno

Svakodnevno je vršeno zasipanje ulica, trotoara, javnih površina i objekata

Objavljeno:

Opština Lučani na današnji dan nema obolelih od korona virusa. U samoizolaciji se nalazi 17 lica,a tri osobe koje su do sada bile zaražene, sada su negativne negativne na virusnom testu.

„Dva pacijentza su puštena na kućno lečenje i očekuje se da će i treće lice ubrzo biti otpušteno iz bolnice. Reklo bi se da smo konačno pobedili virus u opštini Lučani i nadamo se da je ta tema za nas okončana. Na osnovu današnjih podataka, opština Lučani je prva u Moravičkom okrugu čista i po svemu sudeći nema više obolelih od korone. No, mi intenzivno nastavljamo sa realizaciji svih propisanih mera Vlade Republike Srbije, donosimo mere koje su specifične za našu opštinu, kao i redovno pratimo stanje na terenu“, rekao je predsednik opštine Milivoje Dolović.

Svakodnevno je vršeno zasipanje ulica, trotoara, javnih površina i objekata dezinfecionim sredstvom natrijum – hipohlorit, kao i dezinfekcija stambenih zgrada. Ustaljeni postupak dezinfekcije se nastavlja a građanima je i dalje dostupno sredstvo za dezinfekciju, koje mogu preuzeti iz mini rezervoara postavljenih na javnim površinama u većim naseljenim mestima.

„Neosporno je da je zahvaljujući disciplini mojih sugrađana koja je po svim podacima bila na izuzetno visokom nivou, kao i njihovom poštovanju mera koje je propisivala Vlada Republike Srbije i opštinski štab za vanredne situacije, imamo ovako dobru zdravsvenu sliku u našoj opštini. Veliku zahvalnost dugujemo požrtvovanom radu Doma zdravlja, Policijske uprave, apoteka, javnih preduzeća kao i naših trgovaca i volontera koji su svakodnevno bili izloženi kontaktima svih građana. Molim naše sugrađane da se i dalje savesno i odgovorno pridržavaju svih propisanih mera, kako bismo što pre pobedili ovu pošast i što pre se vratili normalnom životu i radu“, rekao je Dolović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.