PROTA NENAD JE NA VASKRS POBEDIO KORONU! Poslednjih 20 dana su mi bili NAJTEŽI U ŽIVOTU
Prota Nenad na Vaskrs pobedio koronu, Foto: printscreen

živ bio

PROTA NENAD JE NA VASKRS POBEDIO KORONU! Poslednjih 20 dana su mi bili NAJTEŽI U ŽIVOTU

Molitvama za njegovo ozdravljenje priključio se i portal Tamo daleko, a sada prenosimo utiske oca Nenada po izlasku iz bolnice

Objavljeno:

Sveštenik iz Valjeva Nenad Andrić, poslednjih 20-tak dana prošao je jedan od najtežih perioda u životu. Borio se i uz Božiju pomoć izvorio sa teškom upalom pluća, kojiu je izazvao koronavirus. Na dan Hristovog Vaskrsenja, najradosniju hrišćanski prazniik, testovi su potvrdili da je pobedio opaku bolest.

Molitvama za njegovo ozdravljenje priključio se i portal Tamo daleko, a sada prenosimo utiske oca Nenada po izlasku iz bolnice:

"Draga braćo i sestre,

Vaskrs mi donese radost. Hristos voskrese ! Negativni su testovi, Bogu hvala. Izašao sam kući. Hristos mili je pobedio u meni. Velika je borba bila sa virusom koji mi je žestoko napao pluća. Najpre Bogu hvala, Presvetoj Bogorodici, Sv. Georgiju, sv. Nikoli, sv. Nektariju, sv. Nikiforu, sv. Vasiliju i svim Svetim. Ništa bez Božje pomoći.

Hvala onima koji su pokazali ljubav bližnjih i žrtvu doktorima iz Valjeva dr Snežani, dr Zorici, dr Zorani,dr Anđelki, med.sestrama i svima drugim koje sada ne mogu se po imenu setiti…Dr Nataši Pajkić od Rtnja.

Hvala doktorima KBC „Dragiša Mišović“ prof. Đukiću, dr Peđi Saviću, dr Novici Nikoliću, dr Hristini, dr Vukomanoviću, dr Vladi Radović, dr Zdravku Kalabi, dr Apostolović, Dr Jeleni Janković, dr Žujović i svim lekarima. Hvala med. sestrama: Kristini, Katarini, Nini, Nadici, Jovani, Danici, Jeleni, Aleksandri, Jelici, Milici, med. teh. Dušanu, svim sestrama. Svim higijeničarkama. Ljudi oni rade non-stop, borba pod maskama. Taj trud i žrtvu nisam nikada video. Empatija se oseća. Ljubav ka pacijentu je njihova ogromna. Dok se borimo da dišemo, sve čine kao za najrođenije da nam olakšaju. Kad nam je bolje, oradoste se puni sreće. Srbi smo narod u muci zlatan.

Doktor na intezivnoj kaže nam dok smo u težem stanju, kaže iz srca „braćo mi smo svi generacija slična, ima svi da izađete odavde, mora da bude dobro, mora“. Ej, čovek samo što ne plače, jer hoće da preživimo, hoće.

Prof. Đukić i dr Peđa obilaze redovno sve nas zaražene kao i drugi lekari iako smo svi bili zaraženi. Kad neko umre bol se oseća po lekarima i medicinskim sestrama. Ćutimo. Svi smo postali familija. Kad neko ozdravi, raduju se! Svi se radujemo. Mnogi od njih su zarazili se i legli u postelje med.radnici. Kaže mi med.sestra da nije videla decu dugo jer je u samoizolaciji da ako se zarazi, njih ne zarazi. Ej, pa to je žrtva kao prvih hrišćana. Vaskrs nam čestitali. Doneli ofarbana vaskršnja jaja…Srbi su Hristov narod. Ove mere opreza su potrebne. Da ne bi ni vi zapali u ove muke u koje smo mi. Ne bi poželeo ovo ni dušmanima. Brat pored mene gledam bori se da diše, da preživi, pita lekarku – Hoću li preživeti ? Ona kaže – Nego šta! I ode iz sobe suznih očiju…

Sv. Sava je osnovao prvu bolnicu 1206.g. u Studenici. Znači potrebni su nam i onda i sada lekari, medicinsko osoblje. Podržimo ih i ojačajmo zdravstveni sistem jer imamo ljude u zdravstvu ehtra. Lako je negde tamo gde su im plate od 1500 € do 5.000 € medicinskim sestrama i lekarima, ali ovde kod nas u Srbiji nije lako ali ovde srcem i dušom rade.

Mi smo siromašna zemlja ali dajmo prioritet tu gde treba. Nagradimo ih. Nađimo načina. Moramo to uraditi jer ogrešićemo se.

Budimo složni braćo. Bog je sa nama. Hvala svima koji se mole za mene, ne prestajte. Hvala mojoj porodici, familiji, putnicima sa Egine, monasima, sveštenicima koji molitvom me podržaše i utešnim rečima. Hvala grupi sa Egine koji na svakih 1 čas čitaju molitve za sve nas. Hvala koji mi pomažu sada za hranu u izolaciji.

Želim od Boga našeg Vaskrslog svima ozdravljenje i osećam ljubav u Hristu ka svima i koje znam i ne znam.

Hristos voskrese radost donese!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tamodaleko.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.