PARTIZAN I ZVEZDA UJEDINJENI ZA NJEGOVO OZDRAVLJENJE: Stefanu Majkiću (3) je potrebna i vaša pomoć
Stefan ima veliki broj benignih promena na kori mozga i u samom mozgu, Foto: budihuman.rs

731 NA 3030

PARTIZAN I ZVEZDA UJEDINJENI ZA NJEGOVO OZDRAVLJENJE: Stefanu Majkiću (3) je potrebna i vaša pomoć

Stefan ima veliki broj benignih promena na kori mozga i u samom mozgu

Objavljeno:

Trogodišnji Stefan Majkić boluje od tuberozne skleroze, još ne hoda, još ne govori i jedina šansa za iole normalno detinjstvo mu je operacija u Hjustonu, koja košta oko 250.000 dolara, što je iznos koji mališanovi roditelji nemaju.

Da Stefan boluje od ove retke, genske bolesti koja zahvata više organa tokom odrastanja: mozak, oči, srce, kožu, pluća i bubrege, utvrđeno je u januaru 2017, kada je imao dva i po meseca. Mališan na kori mozga ima veliki broj tzv. tubera, koji su posledica mutiranog gena, a koji uzrokuju po više epi-napada u danu.

Za njegovo ozdravljenje se zalažu i navijači Partizana i Zvezde. Stefanova majka Jelena im se zahvalila na svom Fejsbuk profilu:

Podsetimo, Stefanov slučaj, na žalost, nije blag. Stefan ima veliki broj benignih promena na kori mozga i u samom mozgu, a prethodne tri godine lekari su pokušavali da uz pomoć velikog broja antiepileptika zaustave napade, ali bez uspeha. Stefan je zvanično dobio prateću dijagnozu farmakorezistentna epilepsija - epilepsija koju je nemoguće kontrolisati lekovima. Pored promena na mozgu, u sklopu bolesti, ima promene u oba oka i na koži.

Stefan za svoj uzrast pokazuje veliko psihomotorno kašnjenje, još uvek ne hoda, ne priča i razumevanje je na niskom nivou. Svakodnevno su mu neophodni tretmani fizikalne terapije, senzorne integracije, logoped, defektolog i razne vrste terapija i stimulacija koje bi mu mogle pomoći. Zbog potpune neizvesnosti u kom pravcu bolest moze ići, porodica je prinuđena da probam i priušti mu sve što može makar i u najmanjoj meri da ubrza njegov razvoj.

Sada je primarna poseta TCH, klinici u Hjustonu, radi dodatnih najsavremenijih dijagnostičkih pregleda koji će pomoći u donošenju odluke da li i koji hirurski zahvat može pomoći Stefanu, kao i sprovođenje samog zahvata. U Srbiji se ova vrsta dijagnostike i intervencije ne pruža pacijentima sa TS. U Americi je standardna procedura, a sama operacija može znatno uticati na dalji razvoj deteta i kvalitet života.

foto: Budi human

Pomozimo Stefanu:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 731 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human731 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555318-97

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004285.7 IBAN: RS35160005400004285751 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.