DR IVANA MILOŠEVIĆ UPOZORAVA: Sad ne smemo da se opustimo! U OVOME VIDI SLAMKU SPASA OD KORONE
Dr Ivana Milošević, Foto: printscreen

poslušajmo je

DR IVANA MILOŠEVIĆ UPOZORAVA: Sad ne smemo da se opustimo! U OVOME VIDI SLAMKU SPASA OD KORONE

Dr Milošević je apelovala na one koji su izlečeni od koronavirusa da doniraju krvnu plazmu jer to pojedinima može da spasi život

Objavljeno:

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, dr doc Ivana Milošević rekla je u uključenju u jutarnji program TV Prve da je situacija u Srbiji vezana za koronavirus bolja nego pre nekoliko dana.

"Primetili smo u prethodnih četiri, pet dana da postoji manji broj bolesnika koji zahtevaju prijem u bolnicu, znači menje je bolesnika sa teškom kliničkom slikom. To nikako ne znači da treba da se opuštamo", rekla je dr Milošević gostujući na TV Prva u "Jutru".

U Kliničkom centru Srbije juče je otvorena laboratorija pod nazivom "Vatreno oko" u kojoj će se dnevno raditi 2.000 testova.

"Pozivam da se potencijalni pacijenti jave već na prvu naznaku tegoba, nema razloga da se to odlaže. Sad možemo da testiramo", poručila je, te dodala da će otvaranje ove "moćne laboratorije da skrati vreme čekanja na rezultate".

Ona je dodala da će na leto ove bolesti biti manje, ali kako objašnjava, ne očekuje da je neće biti uopšte.

Dr Milošević je apelovala na one koji su izlečeni od koronavirusa da doniraju krvnu plazmu jer to pojedinima može da spasi život.

"Slamku spasa vidim u vakcini koja nam još nije dostupna, a plazma ima ulogu da neko ko nema odbranu od te bolesti dobije antitela nekog ko je preležao. Za neke bolesnike će to definitivno biti put ka izlečenju, ali ne mislim da će to biti niti je moguće da to bude masovan lek, ali svakako treba da nam bude dostupan", objasnila je.

Bonus video:

(Espreao.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.