Univerzitet Educons: Poslaćemo guvernerkin doktorat, a ne dozvoljavamo političke obračune preko nas
Foto: Educons

Odgovor

Univerzitet Educons: Poslaćemo guvernerkin doktorat, a ne dozvoljavamo političke obračune preko nas

Nakon objavljanja vesti da se Univerzitet Educons oglušio na rešenje Poverenika za informacije od javnog značaja da dostavi kopiju doktorata guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković i pritom platio kaznu od 20.000 dinara, oglasila se i ta obrazovna insistucija
Objavljeno: 17:33h

"Najljubaznije Vas molimo da uz navedenu vest ravnopravno istaknete i stav Univerziteta Educons da ne dozvoljavamo političke obračune preko imena naše institucije. Poslednji dopis koji smo dobili iz Kancelarije poverenika za informacije od javnog značaja upozorava na rok od tri dana dostavljanja traženog materijala i to smo apsolutno voljni da učinimo, ukoliko se već niko iz pomenute kancelarije nije odazvao našim pozivima da poseti Univerzitet Educons i dobije na uvid SVE tražene informacije. U prilogu Vam dostavljamo i naš odgovor Kancelariji koji smo uputili dana 07.06.2016. godine. Jorgovankin doktorat - vrhovna tajna! Pljušte kazne, a unverzitet ga i dalje krije Doktorsku disertaciju gospođe Jorgovanke Tabaković, koja je po svim osnovima ispravna, ćemo i poslati Kancelariji poverenika za informacije od javnog značaja jer nismo spremni da plaćamo niti jednu kaznu po pomenutim optužbama.

foto: Beta
Istovremeno, iznenađuje nas plasman ove vesti u medijima jer smatramo da je već postala simptomatična okolnost da se rad obrazovnih institucija opstruiše i dovodi u negativan kontekst u periodu upisnog roka. Mi, kao Univerzitet to ne smemo da dozvolimo iz poštovanja prema svojim aktuelnim i budućim studentima i uvažavanja svih onih koji veruju u kvalitet, uspeh i rad Univerziteta Educons."


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.