DR GOJKOVIĆ SAOPŠTIO NEŠTO ŠTO VEĆ DUGO ŽELIMO DA ČUJEMO! Ova informacija će vas zaista obradovati!
Zoran Gojković, Foto: Printscreen

konačno!

DR GOJKOVIĆ SAOPŠTIO NEŠTO ŠTO VEĆ DUGO ŽELIMO DA ČUJEMO! Ova informacija će vas zaista obradovati!

On je takođe najavio tokom juna i jula testiranje na antitela

Objavljeno:

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković istakao je danas postoji konstantan pad broja obolelih i da već pet dana imamo veći broj otpusta iz bolnica, nego prijema novih obolelih, zbog čega je odlučeno da se relaksiraju mere.

On je takođe najavio tokom juna i jula testiranje na antitela.

Gojković je, odgovarajući na pitanje na osnovu kojih parametara je preporučeno da se mere ublažavaju, kao i kada bi moglo doći do nacionalnog testiranja, naglasio da se mere donose isključivo na osnovu epidemioloških kriterijuma.

- Imamo konstantni pad broja obolelih, kao što smo i očekivali u protekla tri dana. To je jedna od razloga za ublažavanje mera. Nadalje ono što je bitno je da imamo u ovom trenutku veći broj otpusta iz bolnica nego prijema, i to je evidentno već pet dana. To je jedna od razloga što želimo da relaksiramo mere, objasnio je on.

Gojković je kazao da to, međutim, ništa ne znači ako se brojevi budu ponovo povećavali, jer će vlasti tada biti primorane da vrate mere na ono što smo imali do danas.

Ssto se nacionalnog testiranja tiče kaže da se krenulo sa brzim testiranjem, I da će u narednom vremenskom periodu biti urađen značajno veći broj testiranja, kako bi se stekla realnija slika I procena kakvo je trenutno stanje u populaciji.

- Nacionalno testiranje ne može da se radi u samom početku epidemije, mora da protekne jedan vremenski period da bi ispitali stanje. Vrhunac testiranja biće tokom juna I jula meseca, kada je potrebno preko nadležnih zavoda za javno zdravlje da se sprovede testiranje na antitela, kako bi utvrdili broj bolesnika koji su asimptomatski preležali kovid, rekao je Gojković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.