Oko 70 pacijenata danas izlazi iz privremenih bolnica u Nišu: VEĆ IH JE DOSTA PUŠTENO ZA VIKEND!
Niški Čair, Foto: Printsscreen

SJAJNA VEST!

Oko 70 pacijenata danas izlazi iz privremenih bolnica u Nišu: VEĆ IH JE DOSTA PUŠTENO ZA VIKEND!

U noći kada se desila situacija sa gerontološkim centrom, mi smo za 12 sati uspeli da primimo 156 pacijenata i svi su medicinski zbrinuti

Objavljeno:

Iz privremenih bolnica u Nišu, gde se leče zaraženi virusom korona sa lakšom kliničkom slikom, u nedelju je otpušteno 80 pacijenata, a u poslednja dva dana iz kovid bolnice u KC Niš oko 120 ljudi, kaže direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Juče je u privremenim bolnicama bilo 810 pacijenata, danas je u njima 730 bolesnika sa blažom kliničkom slikom.

Naglašava da je testirano još mnogo pacijenata i da danas očekuje da na kućno lečenje ode još sedamdesetak ljudi.

On je naveo da je u poslednja tri dana testirano 250 zdravstvenih radnika i da je dvoje pozitivno.

- To pokazuje da smo dobro štitili zdravstvene radnike, dobro edukovali. Od prvog dana bili smo kompletno opremljeni, imali smo skafandere, maske - naveo je on za TV Pink.

Ističe da je važno što je Niš dobio novi klinički centar, jer da toga nije bilo "jug Srbije bi pao", te da su se dobri uslovi i razveden gas po svim sobama, pokazali kao izuzetno važni u ovakvoj situaciji.

- U noći kada se desila situacija sa gerontološkim centrom, mi smo za 12 sati uspeli da primimo 156 pacijenata i svi su medicinski zbrinuti - naglasio je on.

Kao negativan primer navodi to što je 50 negovateljica privatnih ili državnih gerontoloških centara dalo otkaz, ali da su uspeli reorganizacijom posla da prebace iz drugih objekata tridesetak negovateljica.

- Tako je neko shvatio, da treba da pobegne sa fronta. Sada se borim da glavni uslov za napredovanje u poslu bude etika, za one koji nisu pobegli, koji se nisu pomerili - naveo je on.

Podseća da je KC Niš ranije imao 23 respiratora, da je sa izgradnjom novog objekta dobio mogućnost da se respiratori instaliraju u svim sobama i da ih sada ima 168.

- Na respiratoru je 17 ljudi koji se leče od Covid-19 - naveo je on i dodao da KC Niš prima i sve ostale pacijente jer, kako je rekao, "život ne sme da stane".

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.