A ŠTA JE SA DRUGIM TESTOM?! Pacijente puštaju posle prvog negativnog, o čemu se ovde radi?
Koronavirus, ilustracija, Foto: Printscreen

novitet

A ŠTA JE SA DRUGIM TESTOM?! Pacijente puštaju posle prvog negativnog, o čemu se ovde radi?

Štab je doneo zaključak da pacijent koji se leči od bolesti COVID-19, a nalazi se na bolničkom lečenju u bolnici ili u privremenom objektu za smeštaj i lečenje obolelih od korone, kod koga je prvi kontrolni test (PCR nalaz brisa) negativan i koji je u dobrom opštem stanju, može da bude otpušten iz bolnice

Objavljeno:

Кrizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 dozvolio da se hospitalizovani oboleli od korone, koji su dobrog zdravstvenog stanja, puste na kućno lečenje posle jednog negativnog testa.

Štab je doneo zaključak da pacijent koji se leči od bolesti COVID-19, a nalazi se na bolničkom lečenju u bolnici ili u privremenom objektu za smeštaj i lečenje obolelih od korone, kod koga je prvi kontrolni test (PCR nalaz brisa) negativan i koji je u dobrom opštem stanju, može da bude otpušten iz bolnice.

Ti pacijenti su obavezni da nastave sa kućnom izolacijom narednih 14 dana od dana otpusta. Krizni štab saopštava "da je kriterijum za otpust kliničko izlečenje uz jedan negativan PCR nalaz brisa".

Drugi kontrolni test pacijentu će biti uzet nakon isteka obavezne kućne izolacije, odnosno nakon proteka perioda od 14 dana od dana otpusta od strane nadležnog doma zdravlja, navode iz Štaba.

Poštujući tu odluku, juče je iz bolnica u Nišu otpušteno gotovo stotinu pacijenata. Iz novog i starog dela Кliničkog centra u Nišu otpuštena su 63 pacijenta koji su se lečila od korona virusa.

Iz privremenih bolnica u Nišu sa Instituta Niška banja, gde su smešteni zdravstveni radnici, pripadnici vojske i policije, otpušteno je 11 pacijenata, iz hale Čair 20 i četvoro pacijenata iz privremene bolnice Studentski dom, saopštio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.