OZBILJAN APEL TIODOROVIĆA: Pričao je o najvećem problemu u kojem se trenutno nalazimo!
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen/Youtube/TV Kopernikus

oglasio se

OZBILJAN APEL TIODOROVIĆA: Pričao je o najvećem problemu u kojem se trenutno nalazimo!

- Može se reći da sad sve više i više pobeđujemo virus

Objavljeno:

Doktor Branislav Tiodorović je u jutarnjem programu TV Prva govorio o najnovijim saznanjima i informacijama vezanim za koronavirus.

Za početak je objasnio da su rezultati bolji, odnosno da je broj pozitivnih na koronavirus manji u odnosu na proseke.

- Situacija se smiruje, imamo utisak kada vidimo rezultate tesitranja obavjenih preko doma zdravlja u Nišu, može se zaključiti, da iako se broj testiranih ne smanjuje, imamo smanjenje broja pozitivnih. Dovoljno govori da se situacija smiruje, narod pridržava i zdravstvena služba dobro obavlja posao.

Dva početna žarišta, Beograd i Vojvodina, sada su polako svedene na podnošljiv nivo.

- Na dobrom smo putu i krećemo se prema situaciji koja će biti kontrolisana. Ovog trenutka se može reći da su Vojvodina i Beograd u povoljnijem stanju, sa manje problema nego na jugu.

Baš sada nema opuštanja, smatra Tiodorović.

- Može se reći da sad sve više i više pobeđujemo virus. Ali, ne možemo reći da je sada sve zaveršeno, moramo i dalje da budemo pod velikom tenzijom, posebno u mestima poput domova za stare. Ako kontrolišemo situaciju, imaćemo situaciju do kraja nedelje da dođemo do jedne potpuno kontrolisane bolesti.

Često se pominje "prvo i drugo poluvreme" borbe sa koronom, a ovo je njegovo objašnjenje.

- Mi smo sportska nacija, ja sam nekada sam bio aktivan sportista i ono što mi je uvek zapadalo za oko jeste to da nam je drugo poluvreme problem. Kad vodimo, opustimo se, pobeđujemo protivnika... Kao i sada, pobeđujemo, ali je vrlo opasno ostati na tome i misliti da je sve završeno. Moramo da budemo na visokoj tenziji sa visokom pažnjom, posebno u domovima za stare. Ako to uspemo, onda ćemo imati situaciju do kraja nedelje da dođemo u kontrolisanu situaciju i u maj mesec da uđemo u tako da svedemo bolest na što manju meru. Moraće da nas služi i lepo vreme, jer je virus osetljiv na visoko UV zračenje i temperaturu. Uzdamo se u sebe i Boga.

Što se vakcine tiče, ne veruje da ćemo je imati pre kraja ove ili početkom naredne godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.