MEDICINSKA SESTRA IZ NIŠA IZLEČENA OD KORONE: Vraća se bebi, jedan događaj iz bolnice nikada neće da zaboravi!
Foto: Profimedia

sjajne vesti

MEDICINSKA SESTRA IZ NIŠA IZLEČENA OD KORONE: Vraća se bebi, jedan događaj iz bolnice nikada neće da zaboravi!

Od danas je ponovo sa svojim sinomm Andrijom.

Objavljeno:

Danijela Stojanović, medicinska sestra iz Niša koja se porodila 23. marta i nakon toga neočekivano saznala da ima korona virus, izašla je sa lečenja u privremenoj bolnici za lakše obolele pacijente u Hali "Čair" i od danas je ponovo sa svojim sinom Andrijom.

- Hvala Bogu dragom pa sam izašla, presrećna sam što sam opet sa svojom bebom. Ne želim nikom ovo što se meni desilo. Srećom, prošlo je sve bez teških simptoma. Rasplakala sam se kada sam saznala da opet mogu da budem sa svojim bebom jer smo po izlasku iz porodilišta bili zajedno samo nekoliko dana, kaže Danijela za "Blic".

Ona je bila jedan od prvih dvadesetak izlečenih pacijenata koji su sinoć otpušteni iz "Čaira" jer je testiranjem potvrđeno da su negatvni na virus korone, pa je presrećna što ponovo može da drži u naručju sina Andriju.

- Nisam imala ni jedan simptom pre porođaja. Izašli smo 28. marta iz bolnice, kući smo bili samo nekoliko dana. Osetila sam 1. aprila temperaturu, desna dojka mi je bila upaljena pa sam milsilla sam da je od dojenja. Samo taj jedan jedan dan sam imala temperaturu 37,5 stepeni Celzijusa i to je bio jedini simptom. Onda sam se testirala 2. aprila, u četvrtak, a analiza je pokazala da sam pozitivna. Zabrinula sam se zbog bebe jer je počela je da slinavi, pa sam je odvela na pregled u KC Niš gde su je zadržali zbog dodatnih testiranja. No, i drugi i treći test je bio negativan. Posle su sina prebacili na Dečju hirurgiju, tamo su ga čuvali dok ne izađem jer sam 6. aprila dobila poziv da idem u Halu "Čair", priča Danijela.

Ona je do četvrtka bila u hali a onda je prebačena u susedni hotel "Centroturist", kako bi imala bolje uslove, s obzirom da se nedavno porodila. Posle dva negativna testa, sinoć je otpuštena kući.

- Kada sam dobila informaciju da su testovi negativni bila sam presrećna jer sama pomisao da ću da uzmem svoje dete je bila dovoljna da mi da snage. Nije isto kada ga čuvaju drugi i ja kada ga čuvam. Sa bebom sam bila samo par dana kod kuće. Osim majke, koja je bila sa mnom u hali "Čair", i moj otac je pozitivan.On je na Pulmologiji i nadamo se da će i on pobediti bolest i uskoro biti sa nama i unukom. Sve naše mislili su sada sa njim, veli Danijela.

Danijela kaže da joj je tokom boravka u hali "Čair" njaveći snagu dobijala od jedne dvogodišnje devojčice, koja je tu bila smeštena sa roditejima.

- Iako je moja rođena majka bila pored mene, ona mi je ona davala tu snagu da izdržim sve. Koliko god su teški uslovi, koliko god je bilo teško, ta devojčica nam je svima davala snagu da izdržimo. Nadam se da će neko sutra, za Uskrs da joj odnese neki paketić, veli Danijela.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.