KONAČNO DOBRE VESTI IZ NIŠA: Minstar Nedimović otkrio kakva je situacija, nešto važno se očekuje od srede!
Branislav Nedimović, Foto: Fonet

malo dobrih vesti

KONAČNO DOBRE VESTI IZ NIŠA: Minstar Nedimović otkrio kakva je situacija, nešto važno se očekuje od srede!

- Mislim da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da jednu od pomoćnih bolnica zatvorimo”, rekao je Nedimović.

Objavljeno:

Epidemiološka kriva “pada” i do srede i četvrtka može potpuno da se “umiri” čitav Niš, kaže šef Kriznog štava za borbu protiv korona virusa Nišavskog i Topličkog okruga, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i navodi da je situacija u domu za stare Kulina u opštini Aleksinac i u Trbunju pored Blaca pod kontrolom.

On je novinarima rekao da će u Nišu danas, bar između 180 i 200 izlečenih otići kući, oni su negativni na testiranju i to je, navodi, dobra vest.

“Tako će biti svakog sledećeg dana, i sutra i prekosutra. Mislim da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da jednu od pomoćnih bolnica zatvorimo”, rekao je Nedimović.

Upitan o Gerontološkom centru u Nišu, Nedimović navodi da već imamo prve pacijente koji imaju blažu kliničku sliku i koji su dobrog opšteg stanja.

Najavio je da će u tom centru biti otvoren poseban prostor za lakše bolesnike koji će polako tu biti izmešteni iz Kliničkog centra Niš.

Naveo je da je u Institutu “Radon” u Niškoj banji 166 inficiranih zdravstevnih radnika, vojnika i policajaca, dok se na svim drugim mestima smanjuje broj novopridošlih.

“Imamo trenutno vise izlečenih nego što imamo novopridošlih. Primera radi, juče smo imali u Domu zdravlja u Nišu 100 uzorkovanih, 10 je bilo pozitivnih, a ranije je to bila situacija 40, 50, 35”, rekao je Nedimović.

Naveo je da može slobodno da se kaže da je epidemiološka kriva počela da “pada” i da se u poređenju na testiranja koja su rađena prethodnih dana nalazi na nivou od 3. aprila, pre svih eskalacija.

“Mislim da je sitaucija dosta povoljna što ne znači da treba da se opustimo, ali mislim da možemo do srede i čevrtka potpuno da umirimo čitav prostor Niša”, naveo je ministar.

Nedimović je rekao da su svi iz Doma za stare Kulina stavljeni u karantin, a da je u Trbunju 20 zaposlenih koji su pozitivni, dok su šstićenici “potpuno čisti”.

“Nema nikakvih problema, ali ćemo primeniti karantinske mere i raditi dodatna testiranja”, kaže Nedimović.

Za Kulinu je rekao da je školski primer kako se pravi karantin i karantin u okviru karantina pošto je, kako je objasnio, reč o objektima paviljonskog tipa, pa su svi inficirani smešteni u jedan objekat, a svi ostali u drugi, nezavisno funkcionišu jedni od drugih i ne može niko nikog da zarazi.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.