DOBRE VESTI: Kon otkrio ono što smo svi želeli da čujemo od kada je počeo ovaj haos!
Predrag Kon, Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

lepo, lepo

DOBRE VESTI: Kon otkrio ono što smo svi želeli da čujemo od kada je počeo ovaj haos!

"virus se gasi u većem delu Srbije"

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da "odlično stojimo" kada je reč o epidemiji korona virusa, navodeći da se virus gasi u većem delu Srbije.

"Ako poredimo prave podatke o smrtnosti na 100.000 ili milion ljudi, nećemo imati za šta da se stidimo, to treba reći", kazao je Kon na redovnoj konferenciji za novinare o situaciji sa epidemijom korona virusa.

Komentarišući najave pojedinih medicinskih stručnjaka da bi već narednog vikenda moglo doći do ukidanja policijskog časa, Kon je rekao da je prerano da se to sada kaže ali da je sigurno da će restriktivne mere biti postepeno ublažavane posle Uskrsa.

"Jasno je da su prvomajski praznici vreme kad smo navikli na druženja ali tada sve može da se pokvari što smo uradili do sada. Ne kažem da će tada još biti policijskog časa, ali moramo imati strpljenja i korak po korak da planiramo", rekao je Kon.

Odgovarajući na pitanje da li će gradjani moći da planiraju letovanja, on je kazao da s tim u vezi treba biti oprezan.

"Situacija će ići po pitanju skidanja vanrednih mera ali jako postupno. Biće pritisak da se što pre skinu sve mere ali moramo biti svesni da imamo prilično osetljivu populaciju, posebno stariju od 65 godina. Ja lično neću putovati van Srbije jer se ovde osećam bezbednije", rekao je Kon.

Zamenik direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević najavila je da će jedan od prvih koraka u ublažavanju restriktivnih mera biti povratak novinara na konferencije predstavnika stručnog tima.

"I mi više volimo direktnu interakciju sa novinarima jer nam mnogo pomažu u borbi protiv ove bolesti. Uskoro ćemo se svi družiti u ovoj sali", kazala je ona.

Najavljeno je i da sutra neće biti održana konferencija već da će novi podaci o epidemiji korona virusa u Srbiji biti objavljeni na sajtu covid19.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.