DOKTOR PAVLOVIĆ JE POBEDIO KORONAVIRUS: Od njegovih reči o opakoj pošasti ledi se krv u žilama!
Dr Vladan Pavlović, Foto: Printscreen/TV Prva

IZDRŽAO JE SVE

DOKTOR PAVLOVIĆ JE POBEDIO KORONAVIRUS: Od njegovih reči o opakoj pošasti ledi se krv u žilama!

"Prvi simptom mi se javio 24. marta, velika malaksalost i uveče je došlo do porasta temperature"

Objavljeno: 12:14h

Više od 20 dana borio se protiv, kako sam kaže, "Đavoljeg virusa". Dr Vladan Pavlović, šef odeljenja onkologije u Opštoj bolnici u Ćupriji pobedio je bolest, a sada prenosi svoja iskustva.

"Prvi simptom mi se javio 24. marta, velika malaksalost i uveče je došlo do porasta temperature, tako da sam odmah posumnjao da je došlo do infekcije koronavirusom", rekao je za Jutro Prve TV dr Pavlović.

"Sutradan sam se javio ambulanti u Opštoj bolnici u Ćupriji, odmah su uradili laboratorijske pretrage i rendgenski snimak pluća, gde se vidi da je oba pluća zahvatila pneumonija", nastavio je.

Kako kaže, pored temperature i malaksalosti, osetio je i neobičnu toplotu u grudima. Uz gubitak ukusa i mirisa, sve su ovo bili simptomi koronavirusa.

"Odmah sam ostao u bolnici 25. aprila u Ćupriji, i odmah je krenulo sa terapijom, istog dana mi je uzet bris. Slećeg dana isto, uz potpunu izolaciju. Tehničari koji su dolazili su bili u skafanderima, maskama... bez ikakvih kontakata", opisuje dalje kako se situacija odvijala.

Dva dana kasnije, bris je stigao, a on je sanitetom prebačen u KBC Dragiša Mišović. Što se terapije tiče, šest dana uzimao je po dve tablete hlorokina, plus antibiotska terapija. Nije lako uopšte kada se zarazite, a kamoli kada ste lekar. Odgovornost je bila velika.

"Virus je izuzetno nezgodan, ne znate u kom smeru kreće tok bolesti. To je strašna stvar, ja preuzimam odgovornost za sve. Ne znate da li je to došlo do nekog drugog pacijenta, do supruge, do deteta... Ali hvala bogu svi su dobro", kaže dr Pavlović.

Bezbednosti drugih je doprinelo i to što, čim je osetio prve simptome, odmah se izolovao. I pre toga nosio je masku.

U Dragiše Mišović je bio do 13. aprila, a stalno je pod kontrolom, uz redovne obilasne i "odličnu" negu, kako je sam rekao.

"U početku sam osećao strah, i sam znaš da virus može da krene u bilo kom pravcu. I pored svih mera, može da se desi da virus krene. Strah ti se javlja zato što nemaš nikakvog uticaja - samo ležiš i čekaš, to je to", kaže on.

Sada je u kućnoj izolaciji. Urađena su mu dva brisa na koja je negativan, ali ipak je odlučio da ostane kod kuće. Trebalo bi da prođe 21 dan od poslednjeg negativnog brisa da bi donirao krvnu plazmu, a kaže da jedva čeka da se vrati i to učini kako bi pomogao drugima.

Za kraj, preporučio je svim građanima da poštuju mere koje se donose, jer je to jedini način da se izborimo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.