NEZAPAMĆENO: Narod u drugom najvećem srpskom gradu Vaskrs čega ZAVEJAN SNEGOM! (FOTO)
Sneg, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

NAPADAO

NEZAPAMĆENO: Narod u drugom najvećem srpskom gradu Vaskrs čega ZAVEJAN SNEGOM! (FOTO)

Za svih 35 godina koliko živim u Čikagu nikad nisam zapamtio da je za Vaskrs pao sneg. Ovo se dešava prvi put, kaže Rade

Objavljeno:

Srbi u Čikagu, najvećem srpskom gradu na svetu posle Beograda, trudiće se da najveći i najradosniji hrišćanski praznik dočekaju u što većoj radosti i raspoloženju iako im svakodnevica ne ide na ruku. Jer pored korona virusa koji hara svetom, u ovom američkom gradu sneg je okovao sve ulice tako da će naši ljudi ovaj put dočekati "beli" Vaskrs.

"Za svih 35 godina koliko živim u Čikagu nikad nisam zapamtio da je za Vaskrs pao sneg. Ovo se dešava prvi put, ako se doda i trenutna situacija usled pandemije, izgleda da nas ovog proleća ništa nije zaobišlo", rekao je Rade Jablanović.

Srspki običaji i dalje se poštuju, tako da su na Veliki petak vredne domaćice ofarbale vaskršnja jaja, a najviše se tome raduju najmlađi ukućani.

"U jednoj metropoli kao što je Čikago oseća se nestašica prehrambenih proizvoda, o nekim drugim niko i ne razmišlja, jer je pandemija unela veliki nemir i zabrinutost kod ovdašnjih građana koji nisu navikli na vanredne događaje. Mi izbegavamo veća okupljanja iako u gradu nema ograničavanja kretanja, više se upravljamo prema merama koje su donete u Srbiji, nego u Americi", kaže Rade.

U pravoslavnim hramovima će povodom najvećeg hrišćanskog praznika biti održana bogosluženja, a na liturgiju će po svemu sudeći otići oni najhrabriji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.