SVI KOJI SU PRELEŽALI KORONU TREBALO BI DA SU ZAŠTIĆENI NA JESEN: Struka dala odgovor na pitanje Espresa
Dr Ivana Milošević, Foto: Printscreen/TV Pink

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

SVI KOJI SU PRELEŽALI KORONU TREBALO BI DA SU ZAŠTIĆENI NA JESEN: Struka dala odgovor na pitanje Espresa

Objasnila suštinu problema

Objavljeno:

U Republici Srbiji je do 15 časova 17. aprila 2020. godine registrovano ukupno 5690 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 3094 osoba od kojih je 372 pozitivno, saopšteno je na konferenciji za medije Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

- Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 32566 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja - rečeno je na konferenciji Kriznog štaba. Hospitalizovano je ukupno 3765 osoba, dok je na respiratoru 122 pacijenta.

-U poslednja 24 sata preminulo je sedam osoba, pet osoba muškog i dve osobe ženskog pola, rekao je dr Kon. Takođe, Dr Kon je rekao da je broj zdravstvenih testiranih radnika 6567 , da je pozitivno 606 i čeka se, kako kaže 954 rezultata testova.

Na pitanje portala Espreso.co.rs, da se najavljuje da će nas drugi talas korone verovatno pogoditi na jesen. Prema ovome što se za sada zna, da li će ljudi koji su u prvom talasu bili zaraženi biti ponovo na udaru, struka odgovara:

To se ne očekuje. Svi se još uvek upoznajemo sa virusom, a spominju se i različiti tipovi geno virusa. Trebalo bi da osobe koje su preležale ovaj virus budu zaštićene u jesenjem periodu", poručuje Dr Ivana Milošević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.