U KRALJEVU DVA NOVA SLUČAJE KORONE: Ovo su detalji
ilustracija, Foto: Youtube printscreen

još zaraženih

U KRALJEVU DVA NOVA SLUČAJE KORONE: Ovo su detalji

Radi se o lakšoj kliničkoj slici obolelih

Objavljeno:

U Kraljevu su zabeležena dva nova slučaja zaraženih virusom korona, a kako je naveo član Štaba za vanredne situacije epidemiolog Radovan Čekanac epidemiološka situacija u tom gradu je i dalje povoljna i praktično je pod kontrolom.

Kako je naveo Čekanac, do zaražavanja je došlo van teritorije Kraljeva i njihovi kontakti su pod epidemiološkim nadzorom, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada.

"Radi se o lakšoj kliničkoj slici obolelih tako da, za sada, na teritoriji Kraljeva i dalje držimo epidemiju pod kontrolom“, izjavio je Ccekanac.

Istakao je da se danas završava period samoizolacije 1.000 Kraljevčana koji su došli iz inostranstva.

"Prošlo je 28 dana i interesantno je da su građani bili izuzetno disciplinovani, sigurno je tu bilo i asimptomatskih infekcija, ali ni kod jednog do danas nismo potvrdili prisustvo korona virusa“, naveo je Čekanac.

Kao izuzetak među građanima koji su došli iz inostranstva i bili u samoizolaciji, Čekanac je naveo građanina koji je došao iz Švajcarske pre uvođenja vanrednog stanja.

Ispričao je da je tom prilikom zarazio roditelje, a tek kada se vratio nazad u Švajcarsku, osetio je simptome i odmah se prijavio, ali tada već više nije bio na teritoriji grada Kraljeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.