NIŠLIJE NE MOGU DA PREŽALE DOKTORA LAZIĆA! Zbog ovog će vam odmah krenuti suze na oči!
O doktori Laziću snimljen je dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga", Foto: Twitter

INICIJATIVA

NIŠLIJE NE MOGU DA PREŽALE DOKTORA LAZIĆA! Zbog ovog će vam odmah krenuti suze na oči!

O doktori Laziću snimljen je dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga"...

Objavljeno:

Nišlije su pokrenule Fejsbuk inicijativu da KC Niš dobije ime po lekaru Miodragu Laziću Lazi, a za 36 sati od pokretanja grupa je dobila 32.000 članova. Cilj je da ova ideja stigne do republičkih organa, kažu osnivači, a poruke podrške samo pristižu.

Doktor Miodrag Lazić rođen je u Zemunu 31.5.1955. godine, gde je i završio osnovnu školu. Otac, oficir, biva premešten u Niš. U tom gradu Lazić završava gimnaziju, a zatim i studije medicine. Kao student, aktivno se bavi sportom, odbojkom i fudbalom. Specijalizaciju iz hirurgije završava na VMA u Beogradu, u svojoj tridesetoj godini, i postaje jedan od najmlađih hirurga.

Potom, godinu dana radi u Vojnoj bolnici u Nišu, a onda prelazi na Hiruršku kliniku Kliničkog centra. Dr Miodrag Lazić (65) bio je direktor Urgentnog centra u Nišu, za vreme agresije na Bosnu i Hercegovinu dobrovoljno je bio u vojsci RS-a. Radio je prvo u bolnici na Palama, a onda je bio jedan od osnivača bolnice "Žica" u Blažuju, kod Sarajeva. Ostao je tamo 40 meseci.

O doktori Laziću snimljen je dokumentarni film "Dnevnik ratnog hirurga", autora Siniše Grabeža u produkciji Televizije Republike Srpske. Za njegov rad u Republici Srpskoj, njegova svetost patrijarh Pavle ga odlikuje Ordenom svetog Save. Nosilac je i niza drugih priznanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.