Remek dela prirode: 5 najlepših klisura u Srbiji naše su najveće blago! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Wikipedia

prirodna bogatstva

Remek dela prirode: 5 najlepših klisura u Srbiji naše su najveće blago! (FOTO) (VIDEO)

Kada se majka priroda poigra - ona stvara prava božanstva
Objavljeno: 10:09h

Legenda kaže da su kanjoni tokom vekova bili spas za narod. Oni, koji su se se povlačili pred nasiljem osvajača, spas su pronalazili u ovim nepristupačnim predelima. Tada su nastanjivali ove predele, gradeći crkve i kuće. 7 najlepših jezera Srbije, toliko su lepa da oči možete da ogledate u njima (FOTO) (VIDEO) Ove rečne doline, koje su nastale pravom igrom prirode, krase našu već prelepu zemlju. Srbija je bogata prelepim krajolicima, a krasi je nekoliko posebno lepih klisura. Predstavljamo vam 5 najlepših srpskih klisura. Nakon pogleda u ove prekrasne ponore ćete se smrznuti, ali i poželeti da se uputiti tamo i obiđete ih. 1. Đerdapska Gigant među klisurama. Ovo je najduža i najveća klisura u Evropi. 7 najlepših tvrđava Srbije, a svaka od njih krije priču koja će vas u srce dirnuti! (FOTO)

foto: Wikipedia/Fransvannes

Ona formira deo granice između Rumunije i Srbije, a u njoj ima nekoliko arheoloških nalaza i kulturno-istorijskih spomenika.

Ono što turisti moraju obići prilikom posete Đerdapske klisure su naselje Lepenski vir, Golubački grad, ostaci Trajanovog mosta, Trajanove table, kao i razni očuvani primeri narodne slovenske arhitekture. 5 nestvarnih mesta u Srbiji u koja ćete se zaljubiti!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.