KRIZNI ŠTAB SE SELI: Danas obraćanje sa POTPUNO DRUGE LOKACIJE!
Novi krizni štab je jutros imao sastanak kako bi analizirao situaciju u ovom gradu, Foto: Printscreen/RTS

NAJNOVIJA INFORMACIJA

KRIZNI ŠTAB SE SELI: Danas obraćanje sa POTPUNO DRUGE LOKACIJE!

Novi krizni štab je jutros imao sastanak kako bi analizirao situaciju u ovom gradu

Objavljeno:

Konferencija za medije Kriznog štaba u 15 sati na kojoj će biti saopšteni najnoviji podaci o broju zaraženih i preminulih od koronavirusa danas neće biti održana u Palati Srbija u Beogradu, već će se lekari obratiti javnosti iz Niša, trenutno najugroženijeg grada u Srbiji, saznaje Informer.rs!

Kako saznajemo, o najnovijim podacima u vezi sa koronavirusom u Nišu će govoriti članovi Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević i Branislav Tiodorović.

Podsetimo, u Nišu je oformljen novi krizni štab kako bi se suzbile posledice epidemije koronavirusa. Čak 4.873 osobe u Srbiji su zaražene koronavirusom, a 20 odsto od tog broja je u Nišu.

Novi krizni štab je jutros imao sastanak kako bi analizirao situaciju u ovom gradu.

- Analiza je i prethodnih dana pokazala da je ovo region zemlje gde imamo najveće stope učestalosti, a u ostalim je stabilna situacija. Zato smo oformili novi štab, jutros smo se sastali i napravili analizu epidemiološke situacije. Žarišta su i u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici i u gerijatrijskim ustanovama. Obišli smo ih, inicirali smo naredne mere, koje za cilj imaju da se epidemijsko širenje bolesti smanji - objasnila je dr Darija Kisić Tepavčević i dodala:

- Prevoz svih je već urađen, u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici ih je sedam obolelih, u gerijatrijskim centrima je 151 zaražena osoba, sve su one juče transportovane u KC Niš. Većina imaju blage simptome bolesti, a ako dođe do komplikacija, dobiće adekvatan tretman. Sada prvo suzbijamo posledice, da prepoznamo ljude koji imaju infekciju da bi se zbrinuli. Naknadna istraživanja će pokazati o čemu se radi, ali svi faktori dolaze u obzir - od posetioca u tim zdravstvenim ustanovama. Napravićemo pojedinačna istraživanja kako je virus ušao u ove institucije, navodi Informer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.