OVO JE JAKO, JAKO OZBILJNA STVAR! Dr Tiodorović otkrio šta se tačno dešava Gerontološkom centru u Nišu
Tiodorović je govorio o situaciji u Gerontološkom centru Niš, Foto: Printscreen

gerontološki centar

OVO JE JAKO, JAKO OZBILJNA STVAR! Dr Tiodorović otkrio šta se tačno dešava Gerontološkom centru u Nišu

Ovo je udar na zdravstveni sistem, pre svega zbog onoga što se desilo u Geronstološkom centru. To je ozbiljan udar koji treba izdržati- rekao je Tiodorović

Objavljeno:

Epidemiolog Branislav Tiodorović uključio se u program emisije "Oko" na Radio televiziji Srbije i tom prilikom govorio kakva je situacija u Nišu sada, dan nakon hapšenja direktora Gerontološkog centra i činjenice da je koronavirus ušao i u tu ustanovu.

- Situacija u Nišu je vrlo ozbiljna i epidemiološka situacija je nepovoljna. Klinički centar u starom delu ima 196 pozitivnih smeštenih u tri objekta. U novom delu ima 272 pacijenta, među njima je, nažalost, i 151 pacijent iz Gerontološkog centra. Hala Čair služi kao privremena bolnica, 196 ljudi je tamo. I imamo 200 pacijenata u Studentskom domu pored Medicinskog fakulteta. KC ima jos 460 postelja na raspolaganju u koje će smeštati srednje i teško obolele. Ovo je udar na zdravstveni sistem, pre svega zbog onoga što se desilo u Geronstološkom centru. To je ozbiljan udar koji treba izdržati, spremna je i bolnica u Leskovcu koja će biti kovid bolnica. Svi smo pogođeni tragedijom našeg doktora Laze koji je zadužio ovaj zdravstveni sistem. Smatramo da bi trebalo razmišljati o kovid bolnicama možda u još nekom od gradova. Pripremamo se da otvorimo i neke druge objekte, na primer škole, za lake bolesnike, a možda ćemo to da uradimo i u Hotelu Nais. Činimo sve - rekao je doktor Tiodorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.