U ROKU OD 24 SATA TEMPERATURA U SRBIJI ĆE PASTI ZA 15 STEPENI! Ovo su temperature izmerene DANAS, A SUTRA - ŠOK
Najviša dnevna temperatura u glavnom gradu biće oko 12 stepeni, Foto: Beta/Dragan Gojić

ŠOK

U ROKU OD 24 SATA TEMPERATURA U SRBIJI ĆE PASTI ZA 15 STEPENI! Ovo su temperature izmerene DANAS, A SUTRA - ŠOK

Najviša dnevna temperatura u glavnom gradu biće oko 12 stepeni

Objavljeno:

Sunce i temperatura između 20 i 25 stepeni obeležili su vikend za nama koji smo zbog policijskog časa proveli u svojim domovima, ali ćemo u toplom vremenu uživati još samo danas. Naime, živa u termometru će se za manje od 24 sata spustiti za gotovo 15 stepeni!

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda od 13.00 časova, u skoro celoj zemlji je toplo i sunčano, sa temperaturama od 20 do čak 26 stepeni koliko je izmereno u Loznici (u Nišu 23, Beogradu 24, Novom Sadu 25...) . Međutim, sutra će biti i za 15 stepeni hladnije.

foto: Printscreen/RHMZ

- Naoblačenje i zahlađenje iz severnih i zapadnih krajeva tokom sutrašnjeg dana proširiće se i na ostale krajeve uslovljavajući mestimično kišu, ponegde i lokalne pljuskove sa grmljavinom i pojačanim severnim i severozapadnim vetrom. Na planinama će kiša poslepodne preći u susnežicu i sneg. Krajem dana i u toku noći prestanak padavina i delimično razvedravanje - stoji u poslednjoj najavi RHMZ.

Najviša dnevna temperatura u glavnom gradu biće oko 12 stepeni, a Beograđanima koji ne rade od kuće sutra će biti potrebni kišobrani, dok je na planinama moguć i sneg.

U noći između utorka i srede, meteorolozi najavljuju postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje, pa će tako u prestonici najviša dnevna temperatura i u sredu biti slična kao u utorak, s tim što će jutro biti svežije, sa svega dva stepena, ali sa više sunčanih intervala.

foto: Printscreen/RHMZ

"U utorak u jutarnjim satima prvo na severu, a do popodnevnih sati i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom, jakim severnim vetrom i padom temperature. Zona padavina neće biti prevelika, pa se već do sredine dana na severu očekuje prestanak padavna uz razvedravanje. U ostalim predelima kiša, na planinama sneg. Sneg će se ponegde na jugu i jugozapadu zemlje spustiti do nižih predela", poručuju iz Serbian Meteo.

Već u četvrtak temperatura će biti u porastu i bližiće se 20. podeoku, a do kraja nedelje biće ponovo toplo vreme, sa temperaturama iznad 20 stepeni. Tako se i za Uskrs očekuje toplo i sunčano vreme u našoj zemlji, a prema najavama na zvaničnom sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda i u Beogradu se za najradosniji hrišćanski praznik očekuju temperature od oko 20 stepeni, s tim što je moguća i kratkotrajna kiša praćena grmljavinom.

Ipak, bez obzira na vremenske uslove, nemojte da planirate okupljanja za Uskrs, jer je na snazi i dalje vanredno stanje zbog suzbijanja širenja epidemije korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.