MALI MARKO (3) JE POBEDIO! U Tiršovoj bio 46 dana, u KBC Dragiša Mišović morali su da ga priključe i na respirator
ilustracija, Foto: Novosti

lepe vesti

MALI MARKO (3) JE POBEDIO! U Tiršovoj bio 46 dana, u KBC Dragiša Mišović morali su da ga priključe i na respirator

Dečak je u decembru dobio respiratornu infekciju, koja se kasnije iskomplikovala

Objavljeno:

Trogodišnji Marko Stefanović iz Ritopeka je među najmlađim pacijentima u Srbiji izlečenim od korone. Od subote on je sa svojim roditeljima Katarinom i Milanom, koji nisu krili sreću što konačno mogu da zagrle svog mališana. U telefonskom razgovoru, oni su ispričali šta su sve prošli od decembra, kada je dečak dobio respiratornu infekciju, koja se kasnije iskomplikovala.

Prema rečima majke Kristine, Marka je početkom decembra slomio običan virus. Međutim, posle nekoliko dana dečaku temperatura nije prolazila, a dete nije moglo da sedne na nošu. Odmah je upućen u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj i zadržan je na odeljenju intenzivne nege gde je proveo 46 dana. Dijagnoza je bila Gilen-Bareov sindrom, neurološki poremećaj koji se ispoljava mišićnom slabošću.

- Posle intenzivne nege, Marko je najpre prebačen na odeljenje, a potom i pušten kući - pričaju roditelji. - Međutim, njemu se stanje pogoršalo, pa je ponovo vraćen u bolnicu. Da je inficiran virusom korona saznali smo 26. marta. On je, zbog oslabljenog imuniteta i bolesti koja mu je dijagnostikovana, bio u kritičnoj grupi. Bio je priključen na respirator ali, bogu hvala, sada je dobro. Od korone se lečio na dečjem odeljenju bolnice "Dr Dragiša Mišović".

Da je Marko dobro, uverili smo se dok smo razgovarali, jer je stalno tražio mamu i tatu da se igraju. Kako su nam rekli roditelji, njemu predstoji izolacija u kući još dve nedelje, a potrebne su mu i svakodnevne vežbe sa fizioterapeutom, pošto još ne može da samostalno stane na noge. Roditelji su testirani na koronu i očekuju rezultate.

ZAHVALNOST "TIRŠOVOJ"

Markovi roditelji ističu veliko zalaganje i požrtvovanost lekara u Tiršovoj, koji su pomogli da dečak prebrodi sve i izađe kao pobednik.

- Posebnu zahvalnost dugujemo profesoru Dimitriju Nikoliću, dr Aleksandaru Dimitrijeviću, dr Snežani Rsovac, dr Biljani Međo, sestrama Ivani Nedeljković, Nini Mirović i Svetalni Vojinov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.