DOKTOR VOJKAN DANAS JE PREMINUO OD KORONE: Ovako se zarazio i bolest ga je nažalost pobedila!
Foto: Privatna arhiva

veliki gubitak

DOKTOR VOJKAN DANAS JE PREMINUO OD KORONE: Ovako se zarazio i bolest ga je nažalost pobedila!

Treća žrtva zaraze u gradu na Moravi

Objavljeno:

Lekar čačanske opšte bolnice Vojkan Šuluburić (59) preminuo je od posledica bolesti kovid-19 na Infektivnoj klinici u Beogradu.

On je u tu zdravstvenu ustanovu zbog loše kliničke slike prebačen 23. marta. Iako su poslednje informacije ukazivale da je u proteklih nekoliko dana došlo do izvesnog poboljšanja njegovog zdravstvenog stanja, došlo je do naglog preokreta i on je, nažalost, preminuo.

U Opštoj bolnici u Čačku pre više od tri nedelje morao je biti preduzet čitav niz protivepidemijskih mera pošto je jedan od tehničara sa odeljenja ortopedije bio nosilac korona virusa. Tada je nakon sednice Radnog tima za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka rečeno da je zbog tog slučaja odeljenje ortopedije prestalo da radi, jer su svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili meru kućne izolacije i nadzora.

- Sve nas je pogodila vest o smrti kolege i to ćemo još dugo pamtiti. On je bio izuzetno dobar i pošten čovek. Omiljen među pacijentima i kolegama. Nikada u svojoj karijeri nije imao nijedan konflikt sa kolegama ili pacijentima. Bio je poznat kao čovek koji je sa svima imao dobre odnose i ostavio je neizbrisiv trag - kaže dr Ivan Kostić, specijalista opšte hirurgije u čačanskoj bolnici.

Sindikat lekara i farmaceuta uputio je poziv svim kolegama da u ponedeljak u 10 časova minutom ćutanja odaju poštu preminulom kolegi.

- Od prvog lekara koji je umro kao žrtva korona virusa, pozivamo sve kolege da na taj način odaju počast kolegama. Vodimo evidenciju in memoriam i sve ih prijavljujemo kako se niko od njih ne bi zaboravio. Žrtve ne smeju ostati bezimene. Brinite o svojim lekarima, kako bi oni brinuli o vama - kaže predsednik sindikata Rade Panić.

Bonus video:

(espreso.co.rs/srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.