KON PREKINUO NESTOROVIĆA USRED EMISIJE: Mislim da to što pričate samo unosi nemir!
Kon i Nestorović, Foto: PRINTSCREEN PINK

ŠTA VI KAŽETE?

KON PREKINUO NESTOROVIĆA USRED EMISIJE: Mislim da to što pričate samo unosi nemir!

Doktor Kon ima malo drugačije mišljenje o ovoj temi od svog kolege

Objavljeno: 22:43h

Gosti večerašnje "Prve teme" urednice i voditeljke Jovane Joksimović su virusolog i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Tanja Jovanović, pulmolog i alergolog prof. dr Branimir Nestorović, epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje prim.dr Predrag Kon i spisateljica I profesorka FDU Biljana Srbljanović.

Nestorović je objasnio da su javni toaleti veliki izvor zaraze.

- Ovaj virus je interesantan jer koristi jedan receptor koji se nalazi u crevima, bubrezima i srcu najviše. Zato su osobe sa kardiovaskularnim bolestima najugroženije. Osobe sa visokim krvnim pritiskom imaju mnogo tog jednog molekula i zato su one najugorženije. Virus se izlučuje i putem mokraće. Javni toaleti su zato veliki izvor virusa. I u bolnicama, na radnim mestima, zato se preporučuje to pranje ruku do besvesti i velika pažnja prilikom odlaska u toalete - objasnio je doktor Nestorović.

Doktor Kon ima malo drugačije mišljenje o ovoj temi.

- To je diskutabilno, u teoriji moguće. Priča se i da se prenosi putem krvi, mislim da ovo unosi nemir. Postoji redosled i način ponašanja i u ovoj situaciji pre svega treba da pratimo ono što znamo o virusu, što su činjenice. Teoretski je sve moguće, ali najvažnije je da pratimo samo ono što se dešava u najvećem broju slučajeva - rekao je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.