SRPSKI STRUČNJACI NAJAVILI KADA ĆE SE SVE ZAVRŠITI: Kon i Nestorović se složili oko bitne stvari!
Epidemija će biti blaga, tako je rečeno, a vidimo suprotno, Foto: Printscreen

koronavirus

SRPSKI STRUČNJACI NAJAVILI KADA ĆE SE SVE ZAVRŠITI: Kon i Nestorović se složili oko bitne stvari!

Suština je u tome što očekujemo da mesec dana bude razvučen proces, na 10 do 12 nedelja

Objavljeno:

U emisiji TV Prve "Prva tema", doktor Kon, sa doktorom Branimirom Nestorovićem govori o novinama o korona virusu, kao i o merama koje naša država preduzima kako bi se ova neman što pre suzbila.

Dr Nestorović: Znao sam da će virus doći i do Srbije

- Skoro 3 puta broj žena je manji nego broj muškaraca, podaci iz Kine su bili dosta oskudni. Epidemija će biti blaga, tako je rečeno, a vidimo suprotno, mi nismo imali podatke, niti smo znali bilo šta. Zapadna Evropa se nije bavila ovima. Rekao sam da će virus doći sigurno, bilo je potpuno jasno. Nije se mnogo pričalo o ovome, u decembru je već cirkulisalo u Americi. Nastaje katastrofa čim virus zahvati rizičnu grupu.

Predrag Kon o širenju korona virusa

- Ovaj virus pripada respiratornim infekcijama i ima agens koji traje 6 do 8 nedelja, bez mera socijalnog distanciranja. Sa tim merama se čitava situacija menja. Iz eksplozije ide i produžetak kada se virus pojavljuje ali ne često. Mi smo namerno produžili mere, kako se ne bi proširio poput požara. - kaže Kon.

- Suština je u tome što očekujemo da mesec dana bude razvučen proces, na 10 do 12 nedelja. Trebalo bi da se očekuje pad epidemije, ali postoji opasnost da se preokrene čitava situacija. Sve blage ljude bismo mi testirali. Sada je drugačije. Broj sa kojim poredimo je broj testiranih. Prešli smo 2.000 testiranih, a ranije je to bilo 200. Potpuno je neuporedivo sada sa onim što je bilo ranije. - napomenuo je dr Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.