NIJE IMAO NI TEMPERATURU, NITI JE KAŠLJAO: Muškarac iz Arilja umro od koronavirusa, a imao je skroz druge simptome!
U Arilju je zabeležen prvi slučaj i prva žrtva koronavirusa, Foto: EPA / ANDREA FASANI

istog dana

NIJE IMAO NI TEMPERATURU, NITI JE KAŠLJAO: Muškarac iz Arilja umro od koronavirusa, a imao je skroz druge simptome!

On je preminuo odmah po smeštanju u užičku bolnicu

Objavljeno:

Opština Arilje dugo je odolevala zarazi i bila jedna od retkih u kojoj nije potvrđen nijedan slučaj koronavirusa. Međutim, juče je registrovana prva zaražena osoba, muškarac (68) koji je ubrzo preminuo u užičkoj bolnici od posledica inficiranja.

- Još se ispituje gde je mogao da se zarazi. Ono što je otežalo situaciju jesu netipični simptomi. Imao je bolove u želucu, mučninu i povraćanje. Nije ni kašljao, niti imao temperaturu, čak se i sam odvezao do Doma zdravlja u Požezi. Sve nas je pogodila vest o smrti našeg sugrađanina. Svi koji su bili sa njim u kontaktu u obaveznoj su izolaciji - izjavio je Miloš Nedeljković predsednik opštine Arilje.

U ovoj maloj opštini Zlatiborskog okruga sve mere u sprečavanju širenja koronavirusa preduzete su od početka vanrednog stanja u državi.

- Svakodnevno se vrši dezinfekcija javnih površina, kako na gradskom tako i na seoskom području. Građani su disciplinovani i ne krše mere zabrane - istako je Nedeljković.

Od inficiranja novim virusom do sada su na teritoriji Zlatiborskog okruga preminule tri osobe, prosečne starosti od 70 godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.