DANICA GRUJIČIĆ SAOPŠTILA: Na Institutu za onkologiju je 28 osoba POZITIVNO NA KORONU, OVO MORA DA SE REDUKUJE!
Danica Grujičić, Foto: Printcsreen

korona i na onkologiji

DANICA GRUJIČIĆ SAOPŠTILA: Na Institutu za onkologiju je 28 osoba POZITIVNO NA KORONU, OVO MORA DA SE REDUKUJE!

Ona je navela da će se zakazivati od druge polovine maja kada očekuje da može normalno da da se radi

Objavljeno: 11:20h

Od 936 zaposlenih na Institutu za onkologiju i radiologiju, njih 22 je pozitivno na korona virus, kao i šest pacijenata.

- Mi smo se potrudili da svi pacijenti koji su pozitivni budu primljeni u kliničko-bolničke centre. Nastavićemo da ih lečimo kada oni prebrode ovu krizu, kada prođe izolacija, organizovaćemo se tako da svim pacijentima kojima je prekinuta terapija budu snimljeni na našim skenerima i magnetima - rekla je za "RTS" direktorka Instituta Danica Grujičić.

Ona je navela da će se zakazivati od druge polovine maja kada očekuje da može normalno da da se radi.

- Molimo pacijente za malo predaha, to ne znači da nećemo raditi, samo malo redukovani prijemi, juče su pozvani svi pacijente koji su bili zakazani za sledeću nedelju. Molimo one koju su febrilni da ne dolaze, da se ne ljute ako imaju temperaturu 37,1 ako ih vraćamo - rekla je za doktorka Danica Grujičić.

Prema njenim rečima, konzilijumi se odvijaju bez problema i bez prisustva pacijenata, i da ako prisustvo nekog bolesnika bude potrebno, biće pozvani na pregled uz svu neophodnu zaštitu.

- Jako je važno da se članovi porodice naših pacijenata ponašaju disciplinovano i da ukoliko sumnjaju da su imali bilo kakav kontakt sa nekim ko je prehlađen, da ne dolaze u blizak kontakt sa pacijentom koji se izlečio od maligne bolesti ili se još leči ili tek treba da počne da se leči - rekla je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvoren je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 - 19819

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.