MINISTAR VULIN JE U JUTARNJEM PROGRAMU PRIČAO O KORONI I MIGRANTIMA U SRBIJI: Ovo mora da se poštuje!
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

migranti nezaraženi

MINISTAR VULIN JE U JUTARNJEM PROGRAMU PRIČAO O KORONI I MIGRANTIMA U SRBIJI: Ovo mora da se poštuje!

Vulin je u jutarnjem programu Happy televizije govorio o koroni i migrantima

Objavljeno:

Govoreći o incidentu koji se nedavno dogodio u kampu u Krnjači, ministar Vulin objasnio je da je jedna sirijska porodica pokušala da pobegne, ali da je u tome zaustavljena

- Više od 8.000 migranata na teritoriji naše zemlje nalazi se u 18 prihvatnih centara. Imaju sve što im je potrebno, ali nema izlaska. To je karantin i oni moraju da budu unutra. Nijedan migrant nije zaražen Covidom-19 i da do toga ne bi došlo oni moraju da ostanu unutra - izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Televizije "Happy". Govoreći o incidentu koji se nedavno dogodio u kampu u Krnjači, ministar Vulin objasnio je da je jedna sirijska porodica pokušala da pobegne, ali da je u tome zaustavljena. - Tada se okupilo stotinak migranata koji su hteli da ih podrže u tome i naša vojska je u skladu s Pravilom službe i zakonima ispalila tri metka u vazduh. Nagradiću dva pripadnika Vojske Srbije koji su izdali i izvršili naređenje, jer su poštovali zakone i Pravilo službe, nikoga nisu povredili, a zaštitili su sebe i svoje pripadnike - rekao je ministar odbrane i dodao da kao ministar odbrane vojnicima izdaje dva naređenja – niko ne sme da vam otme pušku i niko ne sme da vas povredi.

- Svako ko pomisli da može da ugrozi vojnika, pripadnika Ministarstva odbrane, mora da zna da će loše proći - poručio je ministar odbrane. Kako je istakao, svi migranti koji trenutno borave u Srbiji moraju da poštuju našu zemlju i naše zakone, ali, kako je naveo, oni odavde žele da odu. S tim u vezi, ministar Vulin naglasio je da su lažne priče da će 400.000 migranata naseliti jug Srbije. - Svi će biti u kampovima i niko ne treba da ih se plaši. Vojska je tu, kada je vaša vojska tu možete da budete mirni i bezbedni - poručio je ministar Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.