Da li su normalni? Umesto šupe ženi srušili kuću da bi sagradili auto-put! (FOTO)
Foto: Južne vesti / M.M

bruka i sramota!

Da li su normalni? Umesto šupe ženi srušili kuću da bi sagradili auto-put! (FOTO)

Radnici firme koja izvodi radove na Koridoru 10 na ulazu u Pirot srušili su pre desetak dana jednu kuću iako je eksproprijacijom bilo predviđeno da se sruši samo pomoćni objekat koji se nalazi oko 20 metara od kuće. Izvođač radova je bez komenatara.
Objavljeno: 18:42h

Vlasnica kuće, Mica Đorđević iz Pirota, učiteljica u penziji, poslednjih nekoliko godina vodila je bitku sa državom, JP Koridorima Srbije i izvođačem radova, firmom "Rubau", a na kraju je umseto pomoćnog objekta ostala bez cele kuće. Konačno stigli rezltati obdukcije čuvara iz Savamale! (FOTO) Kako su tekli radovi, uslovi za život u Micinoj kući bili su sve teži. Ostala je prvo bez puta i prilaza do svog imanja, a na insistiranje porodice, napustila je kuću kada su joj odsečeni i struja i voda.

foto: Južne vesti / M.M
Od kako je urađena ekspropijacija ona se obraćala nadležnima od kojih je, kako kaže, dobijala odgovore da su uslovi za život mogući, sve do trenutka kada je kuća srušena. Ona kaže – nepropisno. Šta ovde ne štima? Svaki sedmi osnovac je vukovac, a maturu jedva prođu! "Otišla sam prvo u Policijsku upravu u Pirotu da prijavim da je kuća srušena, a tamo su mi rekli da nema elemenata za krivično gonjenje. U Opštini su mi rekli da oni, kao institucija, nisu nadležni za rušenje kuća. Zato sam se obratila medijima, kako bi svi čuli kakve se stvari dešavaju prilikom izgradnje ovog auto-puta", ispričala je Mica Đorđević.
foto: Južne vesti / M.M
Kaže da je dokumentaciju dostavila i premijeru Aleksandru Vučiću prilikom posete Beloj Palanci, predsedniku Tomislavu Nikoliću i ministarki Zorani Mihajlović, koji su joj, kako tvrdi, rekli da će problem biti rešen. Ali do danas se to nije desilo. Iz firme "Rubau", koja izvodi radove na ovom delu Koridora i koja je odgovorna za rušenje kuće, niko nije želeo da komentariše slučaj, dok su u Koridorima Srbije tražili da im se pitanja "na koja mogu odgovoriti tek od ponedeljka“ pošalju mejlom. Ljiljana Spasić Manić, advokat porodice čija je kuća srušena, kaže da se već pet godina trude da urade eksproprijaciju za celu parcelu, ali da odgovora do danas nije bilo. Sada, posle rušenja kuće koja nije obuhvaćena eksproprijacijom, planiraju, kako kaže, podnošenje krivične prijave. - Onaj koji je štetu naneo, moraće i krivično i materijalno da odgovara. Nakon ovoga, ja sam dobila telefonski poziv nekog predstavnika Koridora Srbije koji su samo rekli da će šteta biti nadoknađena. Još nema nikakvih informacija i naznaka kako i da li će se to desiti, ali nama predstoji mukotrpna borba ukoliko vlasti nastave da se ponašaju ovako, kaže advokat Ljiljana Spasić Manić. Micu i njene sinove za srušenu kuću veže mnogo uspomena. Sa suprugom i decom u njoj je živela više od 20 godina. (Espreso.co.rs / Juznevesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.