SLAVKO GAK OTKRIO KAKVA JE SITUACIJA U ŠKOLAMA I VRTIĆIMA: Na ovom polju SVE TEČE PO PLANU
Slavko Gak, Foto: Printscreen

planovi u toku

SLAVKO GAK OTKRIO KAKVA JE SITUACIJA U ŠKOLAMA I VRTIĆIMA: Na ovom polju SVE TEČE PO PLANU

Gak je istakao da je najveća investicija u obrazovanju izgradnja škole u Leštanima, koja će biti otvorena u septembru

Objavljeno:

Gradski sektetar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kazao je danas da je vrednost aktivnih građevinskih radova na vrtićima i školama u Beogradu oko 900 miliona dinara i da svi radovi teku po planu.

Gak je istakao da je najveća investicija u obrazovanju izgradnja škole u Leštanima, koja će biti otvorena u septembru.

Reč je o naselju koje je do prošle godine imalo školu sa najvećim brojem prvaka u Beogradu, rekao je on gostujući na Studiju B.

Po broju upisanih prvaka od prošle godine, školu Nikola Tesla u Vinči na prvom mestu zamenila je škola Pavle Savić u Mirijevu, što je, kako je rekao, takođe naselje kojem je potrebna nova škola.

Takođe, izrađuju se planovi i za izgradnju jedne škole na levoj obali Dunava, kao i u naselju Veljko Vlahović.

Za novu školu u Mirijevu u ovom trenutku rešavamo imovinske probleme, a kada formiramo parcelu to će biti najvažniji korak za dalje, rekao je Gak i dodao da će u narednim godinama biti puno posla u ovom resoru.

Istakao je da konkurs za mesto u beogradskim vrtićima protiče bez problema, te je podsetio na to da se ove godine može konkurisati isključivo elektronskim putem do 15. maja, a preliminarne liste primljene dece biće objavljene 8. juna.

Samo na konkursu imamo 12.700 slobodnih mesta, a povećali smo i kapacitete državnih vrtića, tako da će biti još mesta. Nastavljamo i saradnju sa privatnim vrtićima, tako da roditelji ne treba da brinu, rekao je Gak.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu očekuje da ove godine na listi čekanja više neće biti roditelja čija deca spadaju u prioritetne grupe za upis.

Premašili smo obuhvat dece u Beogradu od 73 odsto i to je veliki uspeh”, naglasio je Gak.

On je istakao da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu stavio na raspolaganje Ministarstvu zdravlja medicinske sestre koje rade na preventivi, kao i spremačice iz beogradskih vrtića koje su već angažovane u kliničkim centrima kao pomoć, dok su vozači predškolskih ustanova bili angažovani na razvoženju pomoći najstarijim građanima.

U ovom trenutku svi moramo da doprinesemo koliko možemo, a najvažnije je da budemo maksimalno disciplinovani i poštujemo savete lekara, zaključio je Gak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.