SRBIJOM HARA KORONA, ALI JEDNA STVAR JE ZABRINJAVAJUĆA: Ove bolesti kruže takođe!
Darija Kisić, Foto: Printscreen

epidemija još traje

SRBIJOM HARA KORONA, ALI JEDNA STVAR JE ZABRINJAVAJUĆA: Ove bolesti kruže takođe!

Sezona respiratornih infekcija u Srbiji još nije prošla, izjavila je danas zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević

Objavljeno:

Sezona respiratornih infekcija u Srbiji još nije prošla, izjavila je danas zamenica direktora Instituta ''' Darija Kisić Tepavčević i dodala da je prošle sedmice prijavljeno 1.850 slučajeva oboljenja sličnih gripu, koja nisu Kovid 19, a da je najviše slučajeva bilo kod dece uzrasta do četvrte godine.

''U toku pandemije teško je pomisliti na bilo šta drugo osima na korona virus, ali napominjem da je sada češći prouzrokovač respiratornih infekcija nešto što nije Kovid 19, ima I drugih respiratornih infekcija'', rekla je Kisić na pres konferenciji.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da se u Beogradu na dnevnom nivou prate oboljenja slična gripu, a da je najveći broj slučajeva u uzrastu između 30 i 64 godine.

Kako je rekao, taj broj se kreće između 20 i 30 dnevno, što je na nedeljnom novou iznad 100, ali je ekstremno niskog intenziteta i još uvek nije značajan porast obolelih.

''Sve dok nemamo 1. 000 obolelih na nedeljnom nivou u Beogradu, ne smatramo da je reč o epidemiji gripa, ali nešto se dešava u Beogradu i to se vidi kroz redovna epidemiološka praćenja. Sada imamo nove kovid ambulante pa ćemo imati i preciznije podatke, a ovo su podaci iz redovnog nadzora'', rekao je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.