OVA DRŽAVA JE OD POČETKA PANDEMIJE SRBIJI UPUTILA OGROMNU POMOĆ! Ovo je spisak svega što su učinili za nas!
Takođe, Ambasada Švajcarske u Srbiji izrazila je zahvalnost svim ljudima u našoj zemlji koji svakodnevno rizikuju svoje živote u borbi protiv pandemije, Foto: Printscreen

BLISKA SARADNJA

OVA DRŽAVA JE OD POČETKA PANDEMIJE SRBIJI UPUTILA OGROMNU POMOĆ! Ovo je spisak svega što su učinili za nas!

Takođe, Ambasada Švajcarske u Srbiji izrazila je zahvalnost svim ljudima u našoj zemlji koji svakodnevno rizikuju svoje živote u borbi protiv pandemije

Objavljeno:

Švajcarska je od početka širenja virusa korona u Srbiji pomogla našu zemlju sa više od 600.000 evra za higijenska sredstva i hranu starijim građanima i Romima, obezbedila kamion sa šatorima, ćebadima i ceradama za dodatni smeštaj u centrima za migrante i vratila 200 srpskih državljana iz Ciriha u domovinu, saopštila je danas Ambasada Švajcarske u Beogradu.

Ambasada podseća da Švajcarska, kao jedan od tri najveća bilateralna donatora u Srbiji, podržava ekonomske, socijalne i demokratske reforme u Srbiji sa oko 23 miliona evra godišnje.

''U okviru švajcarsko-srpske saradnje, Švajcarska će nastaviti sa podrškom Vladi Srbije u sprovođenju mera sa ciljem ublažavanja negativnih uticaja pandemije Covid-19 na srpsku ekonomiju i društvo”, navodi se u saopštenju za javnost Ambasade Švajcarske, a u vezi sa upitom Vlade Srbije u kojem se traži podrška u borbi proitv pandemije.

Ističu da Švajcarska nastavlja blisku saradnju sa vlastima u Srbiji, kako bi se koordinirale aktivnosti vlada u ovim izazovnim vremenima.

Takođe, Ambasada Švajcarske u Srbiji izrazila je zahvalnost svim ljudima u našoj zemlji koji svakodnevno rizikuju svoje živote u borbi protiv pandemije.

Zahvalili su ne samo onima koji su na prvoj liniji odbrane, poput lekara, medicinskih sestara ili vozača hitne pomoći, već i onima čija, kako kažu, hrabra predanost u izvršavanju poslova omogućava svima normalan život.

''Time mislimo na zaposlene u prodavnicama prehrambenih proizvoda, službenike banaka, zaposlene u Gradskoj čistoći i mnoge druge. Kada se pandemija završi, iskreno se nadamo da njihov herojski angažman neće biti lako zaboravljen, bilo u Srbiji ili negde drugde'', navodi Ambasada.

Osim toga, podsećaju i da je Švajcarska jedna od najteže pogođenih zemalja virusom korona u Evropi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.